- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cel mai mare mall din Romania mai are 2 saptamani pana la deschidere. Vezi cum arata santierul

11 Feb, 16:56 • traian.badulescu
Intr-o zi ploioasa, in care ceata te impiedica sa vezi clar la 200 de metri in fata, unul din chiriasii Sun Plaza, cel mai mare centru comercial din Romania, organizeaza o conferinta de presa cu doua saptamani inainte de anuntata deschidere oficiala a mall-ului.
Cel mai mare mall din Romania mai are 2 saptamani pana la deschidere. Vezi cum arata santierul

Vremea neprielnica pare ca incetineste munca angajatilor de pe santierul inca in constructie al marelui mall. Chiar la intrarea dinspre Piata Sudului, intrare inca inchisa publicului, muncitorii lucreaza la giganticele panouri ce vor intampina vizitatorii.

Mergand mai departe, pe langa santier se observa ramasitele comertului traditional. „Complexul comercial” Aleea Castanilor margineste mall-ul pe o suprafata intinsa, inspre Calea Vacaresti.
[gallery:29]
In continuare, mersul pe trotuarul necuratat de zapada de pe langa Aleea Castanilor este o adevarata aventura, din cauza riscurilor de a te afunda in nameti pana la genunchi. Varianta de a merge pe sosea, printre masini, nu e chiar o optiune, tinand cont de traficul din zona si baltile aparute dupa topirea zapezii.

Ajungem si la intrarea dinspre Calea Vacaresti a Sun Plaza, unde intra tot felul de autovehicule, de la autoturisme la camioane mari. Unii muncitori dirijeaza traficul, in vreme ce altii descarca marfa din vehiculele venite pe drumul recent asfaltat, pe care sunt asteptati sa treaca 15 milioane de vizitatori anual.

Deasupra pasajului la care inca se lucreaza se observa unul din principalele puncte de atractie ale mall-ului, Cinema City.

Ca pe orice santier, molozul si noroiul nu pot lipsi din peisaj, iar pe drumul recent construit niste muncitori se chinuie sa destupe o canalizare.

Iesirea din centrul comercial este iarasi o aventura, in conditiile in care trotuarele sunt necuratate, iar cele mai apropiate statii de mijloace de transport in comun functionale sunt la cateve sute de metri departare.
[img=565]Asa ar trebui sa arate Sun Plaza la finalizare[/img]
Din fericire, autoritatile locale vor muta statia de tramvai mai aproape de mall, iar la intrarea dinspre Piata Sudului se lucreaza la un pasaj ce va face legatura cu metroul.

Tinand cont de aspectul santierului, orice vizitator nu poate decat sa se intrebe daca cel mai amanat mall din Capitala va fi sau nu deschis la data anuntata, pe 25 februarie.