- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cel mai amanat mall din Capitala, Sun Plaza, se amana cu inca o saptamana, pana pe 25 februarie

04 Feb, 12:28 • Redactia DailyBusiness
Sparkassen Immobilien si firma EMCT au stabilit pentru 25 februarie data de deschidere a celui mai mare centru comercial din Romania, Sun Plaza, in sudul Bucurestiului, investitie de 200 mil. euro, cu o intarziere de o saptamana fata de cea mai recenta data anuntata de cele doua companii.
Cel mai amanat mall din Capitala, Sun Plaza, se amana cu inca o saptamana, pana pe 25 februarie

Finalizarea proiectului cu o suprafata construita de 210.000 de metri patrati, din care 80.000 spatii inchiriabile, a fost amanata de mai multe ori, data initiala de deschidere fiind anul 2008, potrivit Mediafax.

Printre chiriasii Sun Plaza se numara hipermarketul Cora (23.000 mp), magazinul de mobilier Mobexpert (10.300 mp), lantul de electrocasnice Flanco (2.500 mp) si operatorul multiplex Cinema City.

De asemenea, un spatiu de 10.000 mp va fi ocupat de prima unitate din Bucuresti a retelei austriece de tip „do it yourself” Baumax.

Sparkassen Immobilien AG, listata la Bursa din Viena de 21 de ani, este cea mai longeviva companie de investitii imobiliare din Austria. Deruleaza pe termen lung in proprietati rezidentiale, birouri, hoteluri si spatii comerciale in Austria, Germania, Bulgaria, Romania, Croatia, Ungaria, Cehia si Slovacia. La 30 iunie 2009, valoarea totala a portofoliului era de 1,85 mld. euro, iar spatiul total de inchiriat insuma 1,5 milioane metri patrati.

EMCT este prezent de peste 10 ani pe piata locala si a colaborat cu retaileri importanti precum Carrefour, Bricostore si Cora.