- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Coldwell cauta proprietati de sute de milioane de euro pentru mai multe fonduri \”de criza\”

26 Nov, 00:01 • cristina.mihai
Coldwell Banker Affiliates of Romania cauta proprietati comerciale (retail si birouri) in Capitala pentru mai multe fonduri de investitii internationale, cu un buget de investitii de ordinul sutelor de milioane euro, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Valentin Ilie, directorul executiv al companiei de consultanta imobiliara.
Coldwell cauta proprietati de sute de milioane de euro pentru mai multe fonduri \de criza\

„Am strans sute de milioane de euro de afara pentru investitii distress (fonduri care incearca sa identifice proprietati ce pot fi achizitionate la valori cat mai mici, de obicei in perioade sau situatii de criza – n.r.). Am inceput deja cautarile si avem destul de multe discutii avansate”, a spus Ilie.

Fondurile au investitori din Africa si Europa (britanici, italieni, danezi si germani). Acestia cauta sa incheie tranzactii la un yield (randament anual – n.r.) de peste 10%. „Banii se gasesc foarte usor pentru astfel de oportunitati”, a adaugat Ilie.

Sunt dispusi proprietarii sa vanda la un yield atat de mare? Reprezentantul Coldwell Banker a declarat ca de obicei negocierile de acest gen se poarta in mai multe „runde”.

„Stam de vorba cu dezvoltatorul de cateva ori pentru ca la inceput nu vrea sa accepte ca are probleme si nu vrea sa vanda, apoi revine chiar el la masa negocierilor”, a spus Ilie, care a adaugat ca este vorba despre proprietari de cladiri care trebuie neaparat sa vanda un produs din portofoliu pentru a-si finanta celelalte proiecte sau pentru a avea banii necesari pentru plata finantarii catre banca.