- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Emil Boc: Tronsoanele de autostrada Comarnic-Brasov si Pitesti-Sibiu „vor pleca la drum in acest an”

01 May, 11:07 • Redactia DailyBusiness
Premierul Emil Boc a anuntat, sambata, la Bacau, ca proiectele tronsoanelor de autostrada Comarnic-Brasov si Pitesti-Sibiu 'vor pleca la drum in acest an'.
Emil Boc: Tronsoanele de autostrada Comarnic-Brasov si Pitesti-Sibiu vor pleca la drum in acest an

Aceste investitii fac parte dintr-un ‘prim lot cuprinzand 20 de proiecte, aprobat miercuri (27 aprilie, n.r.) in Guvern, ce urmeaza a fi realizate in parteneriat public privat. (…) Tot in baza unui asemenea tip de colaborare vor mai fi realizate si alte doua tronsoane de autostrazi: Targu-Mures – Iasi – Ungheni si Bucuresti – Focsani, care dupa discutiile purtate azi (sambata, 30 aprilie, n.r), cu liderii PDL din judetele Moldovei, ar putea fi prelungit pana la Suceava si Siret, la iesirea din tara spre Ucraina’, a declarat Emil Boc, citat de Agerpres.

Premierul a afirmat ca ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, si-a aratat disponibilitatea sa discute la Comisia Europeana prelungirea proiectului initial.

‘Sper ca la discutia finala cu Comisarul european pentru transporturi propunerea de astazi, privind prelungirea autostrazii Bucuresti – Focsani, sa obtin ca tronsonul de autostrada sa iasa din Romania pe la Siret sa fie o reusita. Ma bazez pe faptul ca iesirile catre granitele non europene sunt extrem de importante’, a aratat el.