- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Finantare nerambursabila de peste 29 mil. lei pentru un proiect de birouri din Timisoara

14 Oct, 15:54 • Redactia DailyBusiness
Modatim Business Facility S.A., subsidiara Modatim Investment S.A., a lansat proiectul celei de-a patra cladiri de birouri din ansamblul City Business Centre, din Timisoara, ce beneficiaza de o finantare europeana nerambursabila in valoare de 29,3 milioane de lei, prin Programul Operational Regional (POR), administrat de ADR Vest.
Finantare nerambursabila de peste 29 mil. lei pentru un proiect de birouri din Timisoara

Conform companiei, proiectul „City Business Development Centre (CBDC) – Structura de sprijin pentru afacerile inovative din Timisoara” are o valoarea totala este de peste 71 de milioane de lei.

„Dosarul pentru atragerea finantarii a fost depus in septembrie 2009, in ianuarie 2010 a fost acceptat la finantare, iar in septembrie 2010 am semnat si contractul de finantare. S-a asigurat finantarea, prin fonduri nerambursabile, a 60% din costurile lucrarilor de constructie”, a declarat Ovidiu Sandor, CEO Modatim Investment.

Noua cladire va fi construita in vecinatatea Pietei 700 din Timisoara, alaturi de celelalte trei imobile care compun City Business Centre. Cladirea D va oferi aproximativ 7.000 metri patrati de spatii de birouri plus 1.000 metri patrati spatii servicii la parter, un centru multimedia de conferinte precum si 100 locuri de parcare.

In conformitate cu contractul de finantare, proiectul va fi dezvoltat in maximum 24 de luni. Dupa organizarea licitatiilor pentru atribuirea contractelor de constructie, se estimeaza ca activitatea va incepe in primavara anului 2011, intre timp urmand a fi demolata cladirea de productie existenta.

„Acest proiect, derulat prin intermediul ADR Vest, este intr-adevar cel mai mare proiect privat de pana acum, finantat din Programul Operational Regional in regiune. Sunt sigur ca acest proiect va contribui la dezvoltarea zonei si atragerea de investitii”, subliniaza Sorin Maxim, director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest.

City Business Centre Timisoara este cel mai important centru de afaceri dezvoltat in afara Bucurestiului. El va fi dezvoltat in 5 etape, cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 34.000 mp, pana in prezent fiind finalizate primele 3 cladiri. Valoarea totala a investitiei este de peste 50 de milioane de euro.

Printre principalii chiriasi ai centrului sunt: Alcatel, Wipro, Microsoft/Ciao, PwC, Unicredit Bank, Deloitte, Autolive.