- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Piata inchirierilor de apartamente din Capitala, incetinita de cresterea euro

05 Feb, 14:19 • cristina.mihai
Ritmul inchirierilor de apartamente din Capitala a incetinit la inceputul acestui an, fata de ultimele luni din 2008, ca urmare a cresterii euro, care ii determina pe viitorii chiriasi sa caute mai mult timp o locuinta pentru inchiriat, au spus, pentru DailyBusiness.ro, agentii imobiliari.
Piata inchirierilor de apartamente din Capitala, incetinita de cresterea euro

„Inchirierile merg mai prost decat anul trecut, deoarece clientii care nu au nevoie urgent de un apartament asteapta sa mai scada euro, in timp ce proprietarii tin la pret”, a spus Andrei Tudorache, managerul Vertex Imobiliare.

„Tranzactii rapide se fac atunci cand apar clienti care chiar au nevoie de o locuinte. In aceste cazuri, in termen de o zi se si muta in apartament. Evolutia chiriilor va depinde de deblocarea creditelor ipotecare”, a adaugat Tudorache.

Elena Usainchisa, agent imobiliar la e-imobiliare.ro, a sesizat de asemenea ca piata este mai lenta.

„Proprietarii mai asteapta pana sa scada preturile, iar cei care nu lasa la pret pot sa stea si jumatate de an cu proprietatea scoasa la inchiriere, pentru ca acum oferta a crescut, ca urmare a reorientarii proprietarilor de pe piata de vanzari pe inchirieri”, a declarat Elena Usainchisa. Aceasta a adaugat ca unii proprietari au scazut chiriile in contextul cresterii euro.

„Daca se da drumul la credite, atunci chiriile vor scadea pentru ca actuali potentiali chiriasi se vor reorienta catre achizitii de unitati locative, mai ales acum ca preturile locuintelor au scazut foarte mult”, a explicat Andrei Tudorache de la Vertex Imobiliare.

Reprezentantii agentiei ArtImob considera ca este vizibil la acest inceput de an un buget mai redus pentru inchirieri si un timp mai indelungat pana la alegerea unei proprietati.

„Clienti sunt. Cei care inainte vroiau sa cumpere, acum inchiriaza, avem in fiecare zi 6-7 vizionari, insa daca anul trecut la 3 vizionari incheiai tranzactia, acum umbli 2 zile pana cand clientul se hotaraste”, a aratat Valentin Popa, directorul ArtImob.