- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

5 destinatii \”regesti\” care se pot achizitiona din Romania

07 Mar, 00:01 • Redactia DailyBusiness
Masaj in aer liber, cina pe plaja, bungalow-uri in copaci sau safari. Astfel isi pot petrece turistii romani o vacanta "regeasca" cu un buget de ordinul miilor de euro, cel putin. Reprezentantii agentiilor de turism au selectat si prezentat pe scurt, pentru DailyBusiness.ro, 5 destinatii de acest tip.
5 destinatii \regesti\ care se pot achizitiona din Romania

Insula Pastelui

sau Rapa Nui, de langa Chile, este una dintre cele mai izolate destinatii din lume. Pe insula sunt sute de statui uriase denumite Moai, cele mai importante puncte de atractie. De asemenea, plaja Anakena din nordul insulei este un loc foarte potrivit pentru surfing.
[img=16][/img]
In Insula Pastelui se afla este o statiune numita Explora Rapa Nui, unde fiecare turist gaseste toate serviciile pe care si le doreste.

„Spre exemplu, cativa turisti si-au dorit la un moment dat sa calareasca si le-au fost adusi cai, apoi si-au dorit cina pe plaja sau masaj in aer liber, servicii de care de altfel au putut beneficia”, a spus Sorin Stoica, proprietarul agentiei de turism Eturia. Aici, 3 nopti costa 3.000 de euro de persoana.
[img=20][/img]

Insula Orpheus din Australia este una dintre cele mai intime destinatii turistice, doar 42 de turisti putand fi cazati simultan aici.

Pe insula Orpheus Island, izolata in marea bariera de corali, nu au voie persoanele cu varsta de sub 18 ani, pentru a se crea o destinatie exclusivista si linistita. Pretul pentru o noapte pe aceasta insula este de 1.000 de euro de persoana.

Tot in Australia, exista resortul „Dain Tree” in mijlocul padurii tropicale, unde turistii sunt cazati in bungalow-uri in copaci, indeplinind toate conditiile unei camere de hotel de lux.

Padurea Tropicala Daintree este caminul unei diversitati de plante si animale, dintre care unele pe cale de disparitie. Aici exista mai multe unitati de cazare exclusiviste.

[img=19][/img]
Belize, regiune relativ mica, situata pe coasta de est a Americii Centrale, combina aventura cu orele de relaxare pe plaja. Turistii pot alege aventuri in jungla, zboruri cu elicopterul, plimbari in canoe sau pur si simplu o zi linistita la plaja.

Ambergris este cea mai mare plaja din Belize. Acesta este prima destinatie din zona atunci cand vine vorba de scubadiving si in general, de sporturi acvatice. In sudul aceste destinatii exista un sit arheologic cu ruine maiase.

Si in zona Lamanai din Belize exista o serie de ruine maiase. Calatoria pana la aceste ruine este in sine o excursie, prin peisajul luxuriant.

[img=18][/img]
Cazarea pentru 7 nopti in Dubai, in hotelul Emirate Palace sau Burj Al Arab, costa intre 3.500 si 7.000 de euro de persoana, preturile variind in functie de tipul camerei.

In Dubai se poate face face shopping, plaja, safari, sustin reprezentantii agentiei Perfect Tour.

De asemenea, aici este practicat transferul de la aeroport la hotel cu un Rolls-Royce Phantom, pentru suma de 182 euro. Tot in Dubai se pooate schia in plina vara, pe o partie amenajata intr-un centru comercial, a spus Mircea Vladu, proprietarul agentiei Prestige Tours.

Aici se pot face incursiuni prin jungla, vizita la crocodili, safari, masaj sub cascada. Pretul este de 500 de euro pe noapte de persoana, a spus Stoica.

Dubaiul este cel mai modern si cosmopolit oras din Emiratele Arabe Unite, fiind un punct de reper in ceea ce priveste inovatia tehnologica. Totusi, desi Dubaiul este un punct de atractie ca urmare a transformarii orasului in unul hi-tech, si traditia islamica este conservata. Printre obiectivele culturale vechi ale orasului se numara Marea Moschee sau cartierul Bastakiya.

[img=17][/img]
In Sardinia, una dintre cele mai „ascunse” destinatii, au resedinte toti miliardarii de pe Coasta de Azur, spune Vladu. Spre exemplu, Silvio Berlusconi, prim ministrul Italiei are resedinta de vacanta aici.

In lunile iulie si august, in varf de sezon, pretul la un hotel de 6 stele poate ajunge si la 1.700 de euro pe noapte de persoana.

Circa 10.000 de turisti romani aleg, anual, sa-si petreaca vacantele in destinatii de lux.