- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cele mai \”insorite\” destinatii de Paste disponibile pentru turistii romani

04 Apr, 00:01 • elena.olteanu
Reprezentantii celor mai mari agentii de turism au realizat pentru DailyBusiness.ro un top al celor mai insorite destinatii exotice disponibile si din Romania, in perioada Pastelui.
Cele mai \insorite\ destinatii de Paste disponibile pentru turistii romani

[img=141][/img]
India, amplasata in sud-ul Asiei, are diferite temperaturi in functie de zona, astfel ca in nord-vest-ul tarii vara dureaza din aprilie pana in iulie, iar in restul zonelor, din martie pana in iunie.

Cele mai calduroase luni din an sunt aprilie si mai, cand temperaturile pot ajuge si pana la 50 de grade Celsius.

Pretul unui circuit in India poate porni de la peste 1.500 de euro de persoana pentru 7 nopti.

[img=140][/img]
Dubai, centrul financiar al Emiratelor Arabe Unite, este cunoscut atat pentru barurile si cluburile de noapte, shopping, peisajele unice, dar si pentru realizarile arhitectonice.
De asemenea, Dubai-ul mai impresioneaza si prin unul din cele mai scumpe si inalte hoteluri din lume, Burj Al Arab.

Aici, temperaturile in perioada in care anul acesta se sarbatoreste Pastele ortodox ajung pana la 30 de grade in aer si 28 in apa. Este o perioada recomandata pentru cei care vor sa aiba parte de soare.

De asemenea, turistii romani care vor ca in vacanta sa imbine relaxarea pe plaja cu sporturile de iarna, o pot face, pentru ca in Dubai se poate schia cand temperaturile de afara depasesc 30 de grade, pe partia amenajata intr-un centru comercial. Pretul pentru un sejur de 7 nopti poate depasi 1.000 de euro.

[img=142][/img]
In Sharm el Sheikh, situat in Egipt in sudul Peninsulei Sinai, se vor inregistra temperaturi de 28-29 de grade in aer si de 27 de grade in apa in perioada Pastelui.

Cele mai mici temperaturi aici se inregistreaza in luna ianuarie, de circa 15 grade, iar cele mai ridicate, de 38 de grade, in luna iulie.

Sharm el Sheikh este cautat atat pentru conferitele de business organizate aici, cat si pentru cluburile de noapte. Acesta a devenit o destinatie preferata pentru amatorii scufundarilor din toata lumea.

[img=143][/img]
Un alt exemplu de destinatie calduroasa, pe care turistii romani o pot alege in perioada Pastelui, este Antalya – Turcia, localizata pe coasta Marii Mediterane, unde temperaturile se situeaza intre 25 si 28 de grade celsius.

Antalya este considerata capitala turistica a Turciei, datorita peisajelor, istoriei, aeroportului care este unul din cele mai tranzitate din zona Mediteraneana, hotelurile, barurile, cluburile creand o destinatie cautata atat pentru turistii straini, cat si pentru locuitorii Turciei.

Un sejur la un hotel de 3 stele poate ajunge si la 200 de euro pentru o persoana, in perioada Pastelui.

[img=162][/img]
Creta este cea mai sudica insula greaca la Marea Egee, cea mai mare din Grecia si a cincea ca marime din Marea Mediterana.

Capitala insulara este Heraklion, unde temperatura la finalul lunii aprilie depaseste usor 20 de grade.

[img=161][/img]
Eilat este cel mai sudic oras din Israel, oras-port cu iesire la Marea Rosie. Plajele orasului, viata de noapte din cluburi si peisajele din desert transforma aceasta destinatie populara atat pentru localnici cat si pentru turistii straini.

Pentru petrecerea timpului liber in Eilat se pot face scufundari, vizite la reciful de corali sau excursii in mare care ofera turistilor posibilitatea de a inota alaturi de delfini. Temperatura aici ajunge in luna aprilie la circa 30 de grade.

[img=160][/img]
In Tenerife temperaturile nu coboara sub 20 de grade si nu depasesc 30. Astfel, supranumita si Insula Primaverii Vesnice, la finalul lunii aprilie inregistreaza temperaturi de circa 26 de grade.

Turismul este una din industriile principale aici, deoarece este una din destinatiile favorite ale turistilor din toata lumea.

Reprezentantii pietei se asteapta ca numarul turistilor de Paste anul acesta sa se pastreze la acelasi volum ca si cel inregistrat anul trecut, in conditiile in care in anii anteriori cresterile erau de doua cifre.

Informatiile provin de la reprezentantii agentiilor Happy Tour, Paralela 45 si Prestige Tours.

Totodata, reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) sustin ca numarul romanilor care achizitioneaza o vacanta in perioada Pastelui de anul acesta este in crestere cu circa 10% fata de 2008, cand au fost plecati in excursii circa 110.000 de turisti.