- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vacantele romanilor in strainatate vor creste iarna aceasta cu 35%

10 Sep, 17:08 • Redactia DailyBusiness
Numarul turistilor romani care vor calatori in strainatate in sezonul de iarna va creste anul acesta cu aproximativ 35%, procentaj superior mediei ultimilor ani, de 20-25%, a declarat pentru NewsIn Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Vacantele romanilor in strainatate vor creste iarna aceasta cu 35%

In ce priveste turismul intern, Badulescu a estimat pentru perioada de iarna o crestere a numarului de turisti cu 10% fata de sezonul trecut.

Reprezentantul ANAT nu au facut nici o estimare referitoare la numarul acestora.

Conform patronatului de profil, cele mai solicitate destinatii externe din iarna acestui an vor fi Austria, Elvetia, Franta si Bulgaria.

„Destinatiile europene in care se poate schia vor ramane si anul acesta preferatele romanilor. De asemenea, fata de anii trecuti, in acesta iarna va creste considerabil numarul romanilor care vor vizita statiunile montane bulgaresti”, a subliniat Badulescu.

Nici tarile cu temperaturi mai calde nu vor fi ocolite de romani in aceasta iarna, destinatii precum Egipt, Tunisia sau Turcia fiind si ele la mare cautare. Referitor la destinatiile exotice, reprezentantul ANAT precizat ca „pentru aceste locuri, pachetele turistice au inceput sa se vanda deja din luna iulie”.