- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Prăjitura „Nor cu vişine”, desertul elegant cu gust intens şi textură fină

12 Jul, 19:30 • Stefan Simion
Delicioasa prăjitură "Nor cu vişine" îşi are originile în Polonia şi este o prăjitură elegantă, în straturi, cu un gust intens. Este formată din blat fraged, umplutură intensă de vișine, frișcă pufoasă și un strat crocant de bezea deasupra.
Prăjitura Nor cu vişine, desertul elegant cu gust intens şi textură fină

Spectaculoasa prăjitură „Nor cu vişine” este un desert rafinat, care are tot ce trebuie: un blat fraged, un strat răcoritor de fructe, cremă fină și o bezea ușor crocantă.

Arată ca la cofetărie, dar se poate prepara ușor acasă. Datorită vișinelor, gustul ei se caracterizează printr-un echilibru perfect între dulce şi acrişor.

Şi pentru că suntem în plin sezon al vişinelor, ar fi o idee bună să încerci să prepari şi tu, în propria bucătărie, această minunăţie.

Ingrediente necesare

Pentru blat:

  • 200 g făină de grâu,

  • 100 g unt rece,

  • 1 gălbenuș,

  • 1 lingură zahăr pudră,

  • un praf de sare.

Strat de vișine:

  • 700 g vișine (pot fi congelate, bine scurse),

  • 2 plicuri gelatină

  • 400 ml apă fierbinte.

Cremă de frișcă:

  • 500 ml frișcă lichidă 36% grăsime,

  • 250 g mascarpone,

  • 2 linguri zahăr pudră,

  • opțional: puțin zahăr vanilat.

Bezea:

  • 3 albușuri,

  • 150 g zahăr,

  • 1 lingură amidon de cartofi.

Cum prepari delicioasa prăjitură „Nor cu vişine”

Pentru prepararea blatului, începe prin a frământa toate ingredientele pentru blat, apoi tapetează tava, înțeapă cu furculița și coace timp de 15 minute la 180°C, până se rumenește ușor. După ce l-ai scos din cuptor, lasă-l la răcit.

Citeste si Rețetă! Cum se prepară Clafoutis, prăjitura rustică cu cireșe din bucătăria franțuzească

Așază vișinele pe blatul copt. Dizolvă gelatina în 400 ml apă fierbinte, las-o să se răcească și toarn-o peste fructe. Pune la frigider până se încheagă.

prăjitură

Bate frișca împreună cu mascarpone și zahărul pudră până devine fermă. Întinde această cremă peste gelatina închegată.

Pentru prepararea bezelei, bate albușurile, adăugând treptat zahărul, până obții o spumă tare și lucioasă. La final, încorporează amidonul. Întinde într-o tavă și coace aproximativ 20 de minute la 150°C (cu ventilație), până se rumenește ușor. Lasă la răcit.

La final, așază bezeaua peste crema de frișcă, scrie pysznosci.pl

Beneficiile vişinelor

Vișinele nu sunt doar un fruct delicios și răcoritor, ci și o sursă naturală de substanțe nutritive valoroase.

Conțin antioxidanți puternici, în special antocianine, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi și pot susține sănătatea inimii și a sistemului circulator. Au și proprietăți antiinflamatorii și pot reduce efectele stresului oxidativ din organism.

Citeste si Prăjitură răsturnată cu piersici. Desertul verii pe care e musai să-l încerci. Rețeta pas cu pas

În plus, vișinele sprijină funcționarea sistemului digestiv și sunt cunoscute pentru efectul lor natural de a favoriza somnul, datorită conținutului de melatonină. De aceea, o prăjitură cu vișine nu este doar o plăcere pentru papilele gustative, ci și o mică porție de sănătate în farfurie.

Urmărește Daily Business pe Google News
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult