- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

5.000 de euro pentru o Tesla. Care sunt motivele pentru care se vinde și de ce costă atât de puțin

27 Feb, 15:47 • Polojan Tudor
Tesla Model S, cea mai ieftină variantă a acesteia, se vinde pentru suma de 5.000 de euro. În general, prețul acestui model începe de la câteva zeci de mii de euro.
5.000 de euro pentru o Tesla. Care sunt motivele pentru care se vinde și de ce costă atât de puțin

Modelul S al Tesla a devenit una dintre cele mai rapide mașini de serie. Mai nou, compania vinde și o variantă care are mai mult de 1.000 de cai putere, sub numele de Plaid, și care atinge suta de kilometri pe oră în aproximativ 2 secunde, cu un maximum de viteză de 280 de kilometri pe oră, scrie ziare.com.

În România, cel mai ieftin model de Tesla are un preț care pornește de la 44.990 de euro. O Tesla model S costă, în general, cel puțin 112.970 de euro.

Chiar dacă modelele S din 2014 ajung să se vândă cu 30.000 sau chiar 40.000 de euro, pe mobile.de se găsește un exemplar care se vinde cu doar 5.000 de euro. Mașina este compusă doar din șasiu și puține elemente care aparțin caroseriei, cum ar fi ușile și hayon-ul portbagajului.

De geamuri se mai bucură doar luneta. Motorul lipsește cu desăvârșire iar suspensiile nu există. Practic, este o carcasă din care s-a scos totul, goală. Fără scaune sau orice altceva folosit în interior.

Vânzătorul speră, probabil, să găsească un client care să fie interesat de casare sau pentru un proiect. Șasiul pare că nu a trecut prin accidente, din poze reieșind că este drept, fără lonjeroane îndoite.

Mai citește și: Unul dintre cele mai cunoscute și consumate produse la nivel mondial se scumpește. Inflația face ravagii, clienții sunt din ce în ce mai nemulțumiți

5.000 de euro pentru o Tesla. Care sunt motivele pentru care se vinde și de ce costă atât de puțin / sursa foto: ziare.com
5.000 de euro pentru o Tesla. Care sunt motivele pentru care se vinde și de ce costă atât de puțin / sursa foto: ziare.com

Tesla lui Elon Musk, vânată de Google

Miliardarul Elon Musk susține în instanță faptul că Google are inteții de a cumpăra Tesla. Din cauza acestui lucru, CEO-ul a încercat să scoată compania de la Bursa Saudită.

Compania mamă a Google, Alphabet, l-a motivat să relateze pe Twitter în anul 2018 faptul că aceasta a asigurat finanțarea pentru a elimina compania Tesla de la bursă. La momentul anunțului, compania la care acesta este CEO avea mari dificultăți, acuzând investitorii, în prima zi de proces la San Francisco, că aceștia au pariat pe scăderea acțiunilor producătorului auto.

Un rezultat neașteptat a fost atunci când, în urma postării de pe rețeaua de socializare, acțiunile au început să crească. În acel moment, investitorii așteptau ca acțiunile să fie răscumpărate la preț ridicat.

Te-ar mai putea interesa și: Românii rămân fără pensie în mai puțin de 6 luni. Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu. Comisia Europeană a acceptat termenul

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult