- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii rămân fără pensie în mai puțin de 6 luni. Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu. Comisia Europeană a acceptat termenul

26 Feb, 10:53 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu a demarat un proiect prin intermediul căruia vrea să elimine pensiile speciale. Până când se va întâmpla acest lucru, liderul PSD are la dispoziție 6 luni să rezolve problemele din această zonă.
Românii rămân fără pensie în mai puțin de 6 luni. Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu. Comisia Europeană a acceptat termenul

Vești proaste pentru pensionarii din România! Marcel Ciolacu a anunțat demararea unui nou proiect, prin intermediul căruia vrea să elimine pensiile speciale, spune cancan.ro. Liderul PSD a menționat că în maximum 6 luni de acum încolo și-a propus să rezolve situația, iar Comisia Europeană a acceptat termenul.

Marcel Ciolacu vrea să anuleze pensiile speciale

În următoarele 6 luni, Ciolacu trebuie să găsească o soluție pentru problema pensiilor speciale a statului român. Comisia Europeană a acceptat acest termen. Liderul PSD a anunțat că a demarat un nou proiect, prin intermediul căruia vrea să elimine ajutorul. Românii care beneficiau de sume extraordinare de la stat nu se vor mai bucura prea mult timp, având în vedere că Marcel Ciolacu a confirmat că pensiile speciale urmează să fie declarate neconstituționale.

Liderul PSD susține că cel mai mare obiectiv pe care îl are în aceste momente este să încheie capitolul pensiilor speciale pentru totdeauna. Ciolacu a vorbit în aceeași declarație publică despre ajutorul pe care îl vor primi grefierii începând cu acest an, propunere care a fost aprobată săptămâna aceasta. Acesta a menționat că pensiile respective nu sunt speciale, ci doar fac parte din categoria ajutorului de care beneficiază magistralii, într-un regim diferit.

Citește și: Data până la care se mai poate cumpăra ​vechimea în muncă pentru pensie

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Nu a zis nimeni că vine Ministerul Justiției (cu o lege care să conțină pensii speciale pentru grefieri – n.red). Printre avizatori este Ministerul Justiției. La cererea de plată numărul doi din PNRR deja lucrurile au depășit un moment critic. Am primit semnalele Comisiei (Europene – n.red.) că este acceptată și cred că ni se va da și un termen de șase luni pentru a se închide ce mai este în discuție, în două sau trei jaloane.

Deci e un lucru foarte bun. Deci în acest moment prioritatea este să închidem odată pentru totdeauna discuția despre pensiile speciale. Repet, pensiile militarilor sunt pensii ocupaționale. Nu sunt pensii speciale”, spune liderul PSD.

„Este o lege în Parlament. Ea a fost stopată din circuitul legislativ, să vedem raportul Băncii Mondiale. Nu putem să-i dăm pe repede înainte și să scoatem o lege greșită, cum am făcut de atâtea ori, pe emoție, în ceea ce privește pensiile speciale, pe urmă să fie declarată neconstituțională sau Comisia să nu fie de acord. Prioritatea mea e să închid acest capitol pentru totdeauna”, completează Marcel Ciolacu.

Vezi și: Pensie egală cu 16 salarii minime pe economie! Cine este persoana care a primit suma uriașă