- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Tesla lui Elon Musk, vânată de Google. Compania este în proces într-un moment de colaps financiar

24 Jan, 22:09 • Polojan Tudor
Miliardarul Elon Musk susține în instanță faptul că Google are inteții de a cumpăra Tesla. Din cauza acestui lucru, CEO-ul a încercat să scoată compania de la Bursa Saudită.
Tesla lui Elon Musk, vânată de Google. Compania este în proces într-un moment de colaps financiar

Compania mamă a Google, Alphabet, l-a motivat să relateze pe Twitter în anul 2018 faptul că aceasta a asigurat finanțarea pentru a elimina compania Tesla de la bursă. La momentul anunțului, compania la care acesta este CEO avea mari dificultăți, acuzând investitorii, în prima zi de proces la San Francisco, că aceștia au pariat pe scăderea acțiunilor producătorului auto, scrie hotnews.ro.

„O gașcă de rechini de pe Wall Street a vrut foarte tare ca Tesla să moară”, a spus Musk, făcând referire la investitorii din clasa „short-sellers”, cei care mizau faptul că acțiunile companiei auto vor scădea până într-o anumită zi

Mai citește și: Ungurii alimentează la pompele din România după ce ne-au interzis să alimentăm de la ei în 2022. Prețul combustibililor din Ungaria a explodat

Elon Musk acuză Google/ sursa foto: electrek.co
Elon Musk acuză Google/ sursa foto: electrek.co

Povestea de pe Twitter i-a adus bani lui Musk

Un rezultat neașteptat a fost atunci când, în urma postării de pe rețeaua de socializare, acțiunile au început să crească. În acel moment, investitorii așteptau ca acțiunile să fie răscumpărate la preț ridicat.

În discuțiile purtate cu Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite, Elon Musk a afirmat că a a avut parte de toată susținerea în procesul de scoatere de pe bursă a companiei, însă Yasir Al-Rumayyan, guvernatorul fondului, și-a retras cuvintele.

Musk a fost nevoit să demisioneze din funcția de președine al Tesla din cauza înțelegerilor pe care le-a avut cu Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) din SUA. Înțelegeri care au survenit în unei înțelegeri între cele două părți după ce SEC l-a acuzat pe Elon de fraudă prin intermediul tweet-ului. De asemena, o amendă uriașă a fost plătită de către compania Tesla.

O altă acuzație din partea SEC o reprezintă revizuirea de către avocații companie a postărilor de pe rețele de socializare pe care Musk le scrie. Aceștia, spun cei de la SEC, nu au avut de fiecare dată acordul CEO-ului.

Procesul în care Tesla este implicată a început într-o perioadă deloc ușoară pentru companie. Tesla trece printr-o cădere fără precedent a prețului de la bursă.

Te-ar mai interesa și: Petre Daea pune agricultorii în alertă! Ce se va întâmpla cu toate culturile din România

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult