- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Pas important pentru Autostrada Buzău-Focşani. Cine va construi ultimele două tronsoane

19 Sep, 19:16 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat cine va realiza construcţia ultimelor două tronsoane din Autostrada Buzău-Focşani. Câştigătorul licitaţiei se va ocupa de tronsoanele 2 şi 3.
Pas important pentru Autostrada Buzău-Focşani. Cine va construi ultimele două tronsoane

A fost desemnat căştigătorul licitaţiei pentru construcţia ultimelor două tronsoane din Autostrada Buzău-Focşani. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat pe pagina sa de Facebook rezultatul concursului şi a mai menţionat faptul că, dacă rezultatul licitaţiei nu va fi contestat, după zece zile vor fi demarate procedurile de semnare a contractelor.

„Câştigătorul desemnat astăzi pentru tronsoanele 2 şi 3 ale Autostrăzii Buzău-Focşani este acelaşi constructor român care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 şi 4 ale aceleiaşi autostrăzi (Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, n.r.) în urmă cu două săptămâni. În zece zile pot fi demarate procedurile de semnare a contractelor, dacă rezultatul licitaţiei nu va fi contestat”, a scris ministrul de resort.

Citeşte şi: Restricții de circulație pe A2. Poliția Română anunță pe unde nu vor mai putea românii să conducă, până în decembrie 2022

Cele două tronsoane din Autostrada Buzău-Focșani vor avea 66,9 kilometri

Construcţia ambelor tronsoane este finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă și va dura 26 de luni, până în 2025, iar potrivit lui Sorin Grindeanu valoarea totală se va ridica la 2,77 miliarde de lei fără TVA. Tronsonul 2 are o lungime de 30,8 km şi o valoare de 1,31 miliarde de lei fără TVA, acesta întinzându-se de la Vadu Paşii până la Râmnicu Sărat, în timp ce tronsonul 3 are o valoare de 1,46 miliarde de lei fără TVA pentru 36,1 km, respectiv porţiunea Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni.

Pas important pentru Autostrada Buzău-Focşani. Cine va construi ultimele două tronsoane
Pas important pentru Autostrada Buzău-Focşani. Cine va construi ultimele două tronsoane

Contractele pentru cele două tronsoane includ și construcția unui total de 30 de poduri, dar și a unui pasaj. Dintre acestea, 12 poduri vor fi pe parcursul tronsoului 2, printre care se numără podul peste râul Râmnic și cel peste Drumul Național 22, iar pentru tronsonul 3 contractul include nu mai puțin de 18 poduri, conform AGERPRES.
Toate cele patru tronsoane din Autostrada Buzău – Focşani vor avea o lungime însumată de 82,44 km şi vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia şi Moldova, a menţionat Grindeanu.

Te-ar putea interesa şi: PSD a solicitat creşterea pensiilor şi a salariilor. Ce bani primesc românii din 2023

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult