- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Comerţul auto depășește 1 milion de autoturisme în România. Sorin Bălan, director operaţiuni, Autovit.ro: „Cele mai multe tranzacţii de anul trecut au fost pentru maşini cu preţul între 10.000 şi 25.000 de euro”

10 Jan, 22:26 • Fundeanu Madalina
În anul 2023,  au fost vândute mai mult de un milion de mașini noi, second-hand din import sau reînmatriculate. Va­loarea autoturis­melor puse la vânzare pe platfor­mă a ajuns la suma de 4,3 mld. euro.
Comerţul auto depășește 1 milion de autoturisme în România. Sorin Bălan, director operaţiuni, Autovit.ro: „Cele mai multe tranzacţii de anul trecut au fost pentru maşini cu preţul între 10.000 şi 25.000 de euro”

Datele Autovit.ro demonstrează că, în decursul anului trecut, s-au înregistrat vânzări de peste 142.000 mașini noi, plus 10% faţă de 2022 şi peste 300.000 de autoturisme second-hand aduse din import, cu 6% mai puţin faţă de anul precedent, potrivit datelor transmise de Ziarul Financiar. De asemenea, tot anul trecut, au avut loc aproape 664.000 de reînmatriculări, în creştere cu 7% faţă de 2022.

Peste 1 milion de mașini vândute anul trecut în țara noastră

În anul 2023,  au fost vândute mai mult de un milion de autoturis­me noi, second-hand din import sau reînmatriculate, după cum afirmă Sorin Bălan, director operaţiuni, Autovit.ro, platformă de vânzări de autovehicule din România, iar cele mai multe tranzacţii au fost pentru autoturis­me cu preţul între 10.000 şi 25.000 de euro.

Ai putea fi interesat și de: Tot mai multe mașini electrice sunt produse în România. Dacia și Ford anunță că anul acesta vor scoate pe piață trei modele full-electric, precum și două hibride

vânzare mașini
vânzare mașini

În 2023, potrivit datelor Autovit.ro, va­loarea autoturis­melor puse la vânzare pe platfor­mă a ajuns la suma de 4,3 mld. euro.

„Anul trecut s-au vândut peste un milion de maşini. Pe site-ul nostru, media de preţ este în jur de 20.000 de euro. Cele mai multe tranzacţii de anul trecut au fost pentru autoturisme cu preţul între 10.000 şi 25.000 de euro.

Tranzacţiile pe care le-am înregistrat pe site au fost atât între persoane fizice, cât şi între persoane juridice. Anul 2023 fost încă un an de reechilibrare a pieţei auto în România.

Am observat şi o uşoară creştere în ceea ce priveşte numărul de vehicule înmatriculate – peste 1,1 mil. auto­turisme, cu circa 3% în plus faţă de anul precedent. (…) Segmentul maşinilor noi, pentru noi, nu reprezintă majoritatea anunţurilor şi nici a tranzacţiilor.

Astfel, ne influenţează ceea ce se întâmplă pe seg­men­tul maşinilor rula­te, unde există scădere pe maşi­ni­le din import şi creş­tere pe maşinile autohtone. Pentru noi, 2023 a fost un an bun, în linie cu ceea ce s-a întâmplat în piaţă”, a spus Sorin Bălan, director operaţiuni, Autovit.ro, la emisiunea online de business ZF Live.

Citește mai multe știri: Ministrul Finanţelor, întâlnire importantă cu echipa de conducere a Băncii de Investiţii şi Dezvoltare. Subiectele de interes de pe agenda discuțiilor