- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

FOTO: Mini lansează primul model cabrio electric, în serie limitată. Cât costă mica bestie pe patru roți

20 Feb, 09:43 • Stefan Simion
Premieră pentru Mini, brand auto aflat în portofoliul nemților de la BMW. Șefii companiei au anunțat lansarea pe piață a primului autoturism electric decapotabil. 

Mini Cooper SE Cabriolet va fi al doilea autoturism electric decapotabil disponibil pe piață, după Tesla Roadster. Pentru început, producătorul a decis să asambleze o serie foarte mică, de 999 de exemplare. Astfel, mașina cu două uși poate fi comandată de clienții din România pentru 60.035 euro, cu toate taxele incluse.

Mini Cooper SE Cabriolet este o adevărată bestie. Dispune de o putere de 135 kW, adică 184 cai putere (CP). Ajunge la viteza de 100 km/h în 7,3 secunde, iar viteza maximă stabilită de producător e de 150 km/h.

Bateria automobilului e de 32,6 kWh și asigură o autonomie declarată de 201 km la o încărcare completă. La hatchback-ul Cooper SE, autonomia este de 226 de kilometri.

 

Culorile disponibile pentru Mini Cooper SE Cabriolet

 

Noul model al mărcii aflate în proprietatea BMW va fi disponibil în două opțiuni cromatice, Enigmatic Black și White Silver, cu câteva elemente distinctive, vopsite în Resolute Bronze: mânerele ușilor, semnalizatoarele laterale, respectiv contururile farurilor și ale stopurilor.

Mașina va avea afișată celebra silgă „E”, de pe modelul Mini Copper SE. Astfel, este semnalizat faptul că mașina este electrică. De asemenea, foarte important de menționat este faptul că toate exemplareale vor fi numerotate de la 1 la 999. Pragurile și semnalizatoarele vor avea și ele semne specifice seriei limitate.

Modelul vine însoțit cu jante de 17 inci, din aliaj, cu design Electric Power Spoke în două tonuri, realizate intergal din aluminiu reciclat.

La interior, scaunele confecționate din 100% piele sunt încălzite.

Dimensiunile mașinii electrice sunt similare cu cele ale modelului pe benzină, de 3,86 metri lungime și 1,72 metri lățime.

 

Anunț oficial de la șefii mărcii Mini

 

„În urmă cu trei ani, am lansat modelul electric Mini Cooper SE, iar astăzi unul din cinci Mini vândute în Europa este un Mini electric. Acest succes ne-a determinat ca în doar câteva luni să implementăm seria mică de Mini Cooper SE Cabriolet.

Sunt încântat că putem oferi celor 999 de clienți Mini sentimentul go-kart extraordinar și exclusiv într-o decapotabilă”, a declarat Stefanie Wurst, directorul mărcii Mini.

Primul model al britanicilor de la Mini a fost lansat în anul 1959, iar primul model cabrio, în 1966.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult