- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Probleme pentru deținătorii de Tesla? Compania va rechema 362.000 de vehicule pentru a-şi actualiza software-ul Full Self-Driving (FSD)

17 Feb, 11:56 • Toma Anca
Probleme pentru deținătorii de Tesla? Compania va rechema 362.000 de vehicule din SUA pentru a-şi actualiza software-ul Full Self-Driving (FSD) Beta, după ce autorităţile de reglementare au declarat că sistemul de asistenţă pentru şofer nu a aderat în mod adecvat la legile de siguranţă a traficului.
Probleme pentru deținătorii de Tesla? Compania va rechema 362.000 de vehicule pentru a-şi actualiza software-ul Full Self-Driving (FSD)

Probleme pentru deținătorii de Tesla? Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi a spus că software-ul Tesla permite unui vehicul ”să depăşească limitele de viteză sau să traverseze intersecţii într-un mod ilegal sau imprevizibil, crescând riscul unui accident”, potrivit Reuters.

Probleme pentru deținătorii de Tesla?

Tesla va lansa gratuit o actualizare de software over-the-air (OTA), iar producătorul de vehicule electrice a spus că nu are cunoştinţă despre răniri sau decese care ar putea fi legate de problema pentru care are loc rechemarea. Producătorul auto a spus că are 18 cereri de garanţie.

Acesta este un nou regres pentru sistemul de asistenţă pentru şofer al Tesla, care se confruntă cu un control public şi de reglementare tot mai mare.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, şi-a ratat în mod repetat propriile obiective de a obţine capacitatea de conducere autonomă a vehiculelor, pe care a prezentat-o drept o potenţială sursă importantă de bani.

Tesla, în proces într-un moment de colaps financiar

Miliardarul Elon Musk susține în instanță faptul că Google are inteții de a cumpăra Tesla. Din cauza acestui lucru, CEO-ul a încercat să scoată compania de la Bursa Saudită.

Compania mamă a Google, Alphabet, l-a motivat să relateze pe Twitter în anul 2018 faptul că aceasta a asigurat finanțarea pentru a elimina compania Tesla de la bursă. La momentul anunțului, compania la care acesta este CEO avea mari dificultăți, acuzând investitorii, în prima zi de proces la San Francisco, că aceștia au pariat pe scăderea acțiunilor producătorului auto.

„O gașcă de rechini de pe Wall Street a vrut foarte tare ca Tesla să moară”, a spus Musk, făcând referire la investitorii din clasa „short-sellers”, cei care mizau faptul că acțiunile companiei auto vor scădea până într-o anumită zi.

Un rezultat neașteptat a fost atunci când, în urma postării de pe rețeaua de socializare, acțiunile au început să crească. În acel moment, investitorii așteptau ca acțiunile să fie răscumpărate la preț ridicat.

În discuțiile purtate cu Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite, Elon Musk a afirmat că a a avut parte de toată susținerea în procesul de scoatere de pe bursă a companiei, însă Yasir Al-Rumayyan, guvernatorul fondului, și-a retras cuvintele.

Musk a fost nevoit să demisioneze din funcția de președine al Tesla din cauza înțelegerilor pe care le-a avut cu Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) din SUA. Înțelegeri care au survenit în unei înțelegeri între cele două părți după ce SEC l-a acuzat pe Elon de fraudă prin intermediul tweet-ului. De asemena, o amendă uriașă a fost plătită de către compania Tesla.