- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Probleme cu Dacia Spring. Vehiculele au fost rechemate în service „Sunați la reprezentanța cea mai apropiată”

07 May, 08:37 • Constantin Cristina
Vehiculele Dacia Spring sunt rechemate în service. Se pare că mai mulți proprietari au întâmpinat probleme. Aceștia au primit mail-uri prin care sunt sfătuiți să contacteze un reparator autorizat electric Dacia din România.
Probleme cu Dacia Spring. Vehiculele au fost rechemate în service „Sunați la reprezentanța cea mai apropiată”

Dacia Spring se confruntă cu probleme grave. Proprietarii de aceste mașini au fost înștiințați prin mail să contacteze un reparator autorizat electric Dacia din România pentru a verifica preventiv unitatea de încărcare a mașinii, a informat ziare.com.

Citește și: Dacia Spring rămâne în topul preferințelor europenilor! 14.358 de unități au fost vândute în primul trimestru din acest an

Probleme cu Dacia Spring. Vehiculele au fost rechemate în service

Mai mult, șoferilor li s-a spus de o posibilă funcționare necorespunzătoare a unității de încărcare a vehiculului. Această defecțiune poate apărea pe tabloul de bord și ar putea împiedica pornirea mașinii.

„A fost cineva la rechemarea în service?”, a întrebat un șofer pe grupul Dacia Spring România.

În comentarii, mai mulți membri ai grupului au confirmat primirea mail-ului de la reprezentanță.

„Am primit și eu azi dimineață.”

„Am primit și eu. M-am programat pe 17 mai.”

„Problema e că sunt doar câteva reprezentanțe care sunt trecute acolo și nu poți merge oriunde ce este un inconvenient mai ales pentru cei care sunt mai departe.”

„Da, am primit-o și eu, dacă te uiți vezi că sunt multe județe să nu zic reprezentații Dacia care nu sunt în listă. Ceea ce înseamnă că trebuie să te deplasezi în alt județ și automat ai nevoie să lipsești o zi de la muncă plus altele.”

„și eu sunt în aceeași situație, nu am niciuna în Dâmbovița, o să fac programare în Argeș.”

Dacia Spring
Dacia Spring

„Probleme e că acum de exemplu e că sunt în spital abia operat și nu cred că pot merge prea curând o distanță prea mare cu mașina. Adică vreo 200km ar fi cea mai apropiată din listă. Sper să nu se strice până pot să ajung la ei.”

„Eu am sunat în Bacău care nu este pe lista și m-am programat fără probleme.”

„Treaba asta vine pe e-mail? Dacă eu NU sunt cumpărătorul original, rămân în aer? De unde iau ei adresa de e-mail a proprietarului?”

„Aceeași situație și în Caraș-Severin, dar, am fost de dimineață la ei, știau de „problemă” și se poate remedia la ei la Autogrup, fiind programat pentru marți. Ca și concluzie: sunați la reprezentanța cea mai apropiată și poate se rezolvă.”

Dacia Spring, singurul model 100% electric al mărcii Dacia, a intrat în prima sa procedură de rechemare în service în decembrie 2022, din cauza unei defecțiuni a centurii de siguranță din dreapta spate. Sunt afectate mii de automobile, însă numărul nu a fost comunicat oficial. Sunt vizați clienții europeni care au cumpărat mașini Dacia Spring electrice fabricate în China pe parcursul anului 2022, între lunile aprilie și octombrie.

Alte articole: Ce se întâmplă dacă parchezi o mașină Dacia Spring lângă Porsche? Întâmplarea ieșită din comun a unui șofer: „Ai prins lotul de Spring cu apucături de Porsche”