- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Renault şi Nissan îşi resetează alianţa pentru dezvoltarea maşinilor electrice. Acţiunile francezilor au crescut cu 6%

11 Oct, 14:38 • Cornel Ghimeșan
Renault deţine aproximativ 43% din Nissan, care deţine, la rândul său, o participaţie de 15% în partenerul său pe termen lung, dar relaţii s-au deteriorat după aresatarea fostului director Carlos Ghosn.
Renault şi Nissan îşi resetează alianţa pentru dezvoltarea maşinilor electrice. Acţiunile francezilor au crescut cu 6%

Renault şi Nissan confirmă reluarea negocierilor după conflictul mocnit din ultimii ani. cele două mari companii auto discută despre viitorul alianţei lor, inclusiv despre participarea producătorului japonez de automobile la un nou proiect de vehicule electrice al partenerului său francez, anunţă Reuters.

Discuţiile dintre Renault şi Nissan, care ar putea determina cea mai mare resetare a alianţei de la arestarea în 2018 a fostului directorul Carlos Ghosn, au inclus luarea în considerare a vânzării de către compania franceză a unei părţi din acţiunile deţinute la Nissan, potrivit unor persoane apropiate situaţiei. Este de aşteptat ca negocierile să continue înaintea unei prezentări adresată investitorilor, la începutul lunii noiembrie, când producătorul francez de maşini va oferi o actualizare cu privire la noua sa divizie de vehicule electrice, care poartă numele de cod ”Ampere”.
Renault deţine aproximativ 43% din Nissan, care deţine, la rândul său, o participaţie de 15% în partenerul său pe termen lung, la care statul francez are o participaţie de 15%.

Care e prima mașină a lui David Popovici la 18 ani? Prețul se ridică la 100.000

Acţiunile companiei franceze au crescut cu până la 6% în urma informaţiei, înregistrând cea mai bună performanţă în cadrul pe indicelui francez de referinţă CAC-40. Ulterior, avansul a încetinit la 3,54%.

Renault şi Nissan au afirmat într-un comunicat comună că sunt ”angajate în discuţii deschise în jurul mai multor iniţiative”, inclusiv o potenţială investiţie Nissan în compania de vehicule electrice şi ceea ce au numit ”îmbunătăţiri structurale” ale alianţei lor.

Renault doreşte să atragă participarea Nissan ca investitor în noul său proiect de vehicule electrice

CEO-ul Renault, Luca De Meo, care a fost în Japonia în weekend, şi CEO-ul Nissan, Makoto Uchida, au avut un rol esenţial în discuţiile despre remodelarea termenilor, a spus o persoană familiară cu discuţiile. Un grup de directori ai Nissan, inclusiv directorul operaţional Ashwani Gupta, au fost, de asemenea, implicaţi în dezvoltarea discuţiilor în ultimele luni, a spus persoana.

Renault doreşte să atragă participarea Nissan ca investitor în noul său proiect de vehicule electrice, pe care îl înfiinţează alături de o unitate separată de motoare cu ardere internă, împărţind în esenţă partea cu o creştere mai mare şi cea care necesită investiţii a afacerii sale auto.

În schimbul investiţiei în proiectul de vehicule electrice, Nissan doreşte ca Renault să îşi reducă participaţia la producătorul auto japonez, a spus o persoană familiară cu discuţiile.

Dacia Spring a depășit Tesla Model 3 în topul vânzărilor europene. Mașina electrică românească produsa în China costă doar 21.400 de euro

Dominaţia franceză a alianţei a fost mult timp un punct de dispută pentru Nissan, care doreşte ca francezii să-şi reducă participaţia la 15% pentru a ajunge la nivelul propriei participaţii la Renault, a declarat pentru Reuters sursa familiarizată cu problema.

Pentru Nissan, discuţiile ar putea reprezenta o şansă de a reseta o structură pe care mulţi directori ai companiei nipone au considerat-o ca dezechilibrată, având în vedere modul în care a progresat în ultimii ani activitatea de dezvoltare a vehiculelor dintre cei doi producători de automobile.

Nissan ar putea lua în considerare o atragere de fonduri pentru a răscumpăra acţiunile deţinute de Renault, a declarat o persoană pentru Reuters.

Renault anunţă că va prezenta, la Salonul Auto de la Paris, un showcar inspirat din modelul Renault 4, considerat una dintre maşinile-emblemă ale companiei

Compania franceză anunţă că va prezenta, la Salonul Auto de la Paris, un showcar inspirat din modelul Renault 4, una dintre maşinile emblematice pentru Renault, a cărei producţie a fost sistată în urmă cu trei decenii.

Renault 4 reinventat
„La treizeci de ani de la încheierea producţiei, compania din Franţa va profita de momentul deschiderii Salonului Auto de la Paris 2022 pentru a dezvălui noua interpretare a Renault 4, recunoscut la nivel internaţional. Echipa de designeri care lucrează sub conducerea lui Gilles Vidal, VP R Design, a dat o tuşă modernă unui model iconic care s-a remarcat în anii ’60, ’70 şi ’80. Acest showcar va rezona şi cu tinerele generaţii care sărbătoresc cea de-a 25-a aniversare a raliului de solidaritate 4L Trophy”, anunţă francezii într-un comunicat dat publicităţii marţi. Maşina va fi prezentată pe data de 17 octombrie, în cadrul celei de-a 89-a ediţie a Salonului Auto de la Paris.
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult