- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Schimbare importantă pentru examenul de conducere auto. Ce trebuie să ştie viitorii şoferi

06 May, 19:20 • Cornel Ghimeșan
Comisia de Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor a votat un proiect de lege care va aduce schimbări majore în desfășurarea examenului auto. Cel mai important lucru este acela că absolvenţii şcolilor de şoferi vor putea susține testul pentru obţinerea permisului în orice localitate doresc.
Schimbare importantă pentru examenul de conducere auto. Ce trebuie să ştie viitorii şoferi

Schimbare importantă pentru examenul de conducere auto. Anunţul a fost făcut de deputatul PNL George Şişcu, unul dintre susţinătorii acestei propuneri legislative.

Citeşte şi: Gata cu confidențialitatea! Curiozitatea îi distruge. Românii vor să știe ce salarii au colegii de muncă

Schimbare importantă pentru examenul de conducere auto

„EXAMEN AUTO în orice localitate a României, indiferent unde ai urmat școala!

Am votat PENTRU (în Comisia de Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților) o propunere legislativă care, dacă ar fi adoptată și în Plen, ar da posibilitatea absolvenților școlilor de șoferi să își susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere în orice localitate doresc.

Este o măsură pe care eu o salut, deoarece, în unele județe ale României timpii de așteptare între proba teoretică (sala) și cea practică au ajuns să fie ridicol de mari, câteva luni! În unele județe cursanții riscă să le expire școala de șoferi înainte de a mai putea face încă o încercare sau două pentru a obține permisul!

Din păcate, situația nu este una nouă, și, trebuie să o recunoaștem, nu ar fi trebuit să ajungem în situația de a reglementa în Parlamentul României ca urmare a deficiențelor apărute în urma problemelor de personal și de organizare ale Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări.” a scris George Şişcu pe pagina sa de Facebook.

școala auto
școala auto

Astfel, absolvenții școlilor de șoferi vor beneficia de un nou regulament în privința desfășurării examenului auto. Mai exact, cei care termină școala de șoferi vor putea susține examenul pentru obținerea permisului auto în orice localitate doresc.

„Însă lucrurile au degenerat atât de mult în privința distanței de timp din unele locuri între susținerea examenului de legislație și a probei practice, încât astăzi a da posibilitatea doritorilor să acceseze examenul de traseu într-o altă localitate pare singura soluție pentru a debloca situația.

Argumente de tipul celor aduse, din păcate, prin intermediul Guvernului, cum că s-ar periclita siguranța rutieră pentru că nu cunosc specificul local absolvenții unor școli de șoferi din alte părți nu prea țin.

Totodată, consider că la nivelul fiecărei structuri teritoriale examinatorii au aceleași competențe și se bazează pe același barem obiectiv atunci când analizează prestația unui elev. Dacă nu ar fi așa, atunci intrăm într-o altă problemă de organizare a examenelor auto… Repet, dacă totul ar fi fost în regulă în curtea Direcțiilor de Permise, nu am fi ajuns în Parlament cu o asemenea speță, susținută de un grup larg de parlamentari ai mai multor partide”, a mai adăugat George Şişcu.

Citeşte şi: Guvernul anulează cardurile de energie! Românii pierd dreptul la ajutor dacă nu respectă condițiile

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult