Cariere

Heineken Romania are un nou director general

05 Apr, 15:21 • Redactia DailyBusiness
Onno Rombouts (foto) va ocupa functia de director general al Heineken Romania, incepand cu 1 iunie 2012, dupa ce fostul director, Jan Derck van Karnebeek, a fost promovat in functia de presedinte regional pe Europa Centrala si de Est din 1 ianuarie 2012.
Heineken Romania are un nou director general

Onno Rombouts are o experienta de aproape 20 de ani in cadrul companiei, timp in care a avut diverse functii de conducere in domeniul comercial in tari din intreaga lume. Onno si-a inceput cariera in cadrul Heineken Olanda, a ocupat apoi diverse functii de conducere in cadrul companiei Vrumona, divizia de soft drinks, devenind apoi country manager al companiei in Republica Dominicana.

In 2002, Onno s-a alaturat operatiunilor companiei din Europa Centrala si de Est, fiind numit apoi director de marketing si vanzari al Heineken Ungaria, unde a avut un rol crucial in integrarea fabricii Amstel Ungaria si Brau Union Ungaria.

In 2006 a fost numit director general al Surinaamse Brouwerij NV, carea cunoscut o importanta crestere a cotei de piata sub conducerea sa.

Inainte de sosirea in Romania, Onno Rombouts a ocupat functia de Managing Director, Export and Director Regional Commerce al Heineken Asia Pacific, in Singapore. Sub conducerea sa, profitul Heineken pe pietele de export din Asia a crescut cu peste 100%.

Heineken este cea mai mare companie producatoare de bere din Europa si a treia din lume ca volum de bere vanduta.

Portofoliul local de marci al companiei cuprinde: Heineken, Ciuc Premium, Silva, Golden Brau, Golden Brau Fara Alcool, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Amstel (import), Birra Moretti (import), Krusovice (import), Foster’s (import), Strongbow (import), Sol, Desperados, Gosser, Schlossgold, Gambrinus, Harghita si  Hategana.

Heineken are 4 fabrici in Romania, situate in Miercurea Ciuc, Constanta, Craiova si Mures si 1.100 de angajati.