- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Richard Farmer, omul care a descoperit rețeta succesului. A înființat o companie gigant, cu afaceri de miliarde de dolari şi 44.500 de angajaţi

16 Mar, 20:39 • Fundeanu Madalina
Povestea lui Richard Farmer, unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri. Compania sa produce miliarde de dolari și are 44.500 de angajaţi.
Richard Farmer, omul care a descoperit rețeta succesului. A înființat o companie gigant, cu afaceri de miliarde de dolari şi 44.500 de angajaţi

Richard Farmer a avut ocazia, încă din copilărie, să descopere secretele gestionării unei afaceri, fiind născut într-o familie de antreprenori. A îmbinat mai apoi experienţa practică cu noţiunile teoretice, învăţate la facultatea de Business pe care a urmat-o, şi a pornit propria companie. Aceasta a devenit un gigant cu venituri anuale de miliarde de dolari, relatează Business Magazin.

Povestea lui Richard Farmer, unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri

După terminarea liceului, Richard T. Farmer s-a înscris la Universitatea Miami din Oxford, Ohio, pe care a absolvit-o cu o diplomă de licenţă în Business, servind ulterior în Marina Statelor Unite.

În 1957 s-a întors acasă pentru a se implica în totalitate în compania familiei, Acme Wiper and Industrial Laundry, iar după doi ani a preluat conducerea afacerii, care pe atunci avea doar 12 angajaţi. După schimbarea de conducere, Richard Farmer a decis să reorienteze activitatea businessului înspre închirierea de uniforme.

Citește și: De la o idee „proastă”, la o afacere profitabilă! O tânără de 24 de ani a ajuns milionară când se aștepta mai puțin. Care a fost secretul

Richard Farmer, antreprenor
Richard Farmer

Reţeta s-a dovedit una de succes, aşa că în 1968 Richard Farmer a pornit un nou business cu acelaşi obiect de activitate, Satellite Corp., care a fuzionat mai apoi cu firma tatălui său, dând naştere unui nou brand: Cintas, companie listată pe bursa NASDAQ începând cu 1983. De la venituri modeste de numai câteva zeci de mii de dolari, antreprenorul a reuşit să îşi propulseze businessul în top Fortune 500, odată cu primul miliard.

În anul 1995, când Richard Farmer s-a retras din rolul de CEO, cedându-i funcţia lui Bob Kohlhepp, Cintas şi-a extins operaţiunile pe piaţa din Canada, odată cu achiziţia Cadet Uniform Service Ltd. Cu timpul, afaceristul şi-a diversificat activitatea, înglobând în portofoliu produse de curăţenie, kituri de prim ajutor, de protecţie împotriva incendiilor şi servicii de management al informaţiilor documentelor, printre altele.

În prezent, compania înregistrează o cifră de afaceri de peste 7 miliarde de dolari şi un număr de circa 44.500 de angajaţi.

După ce s-a retras din conducerea businessului, Farmer a rămas preşedinte până în 2009. Mai târziu, a păstrat titulatura de preşedinte emerit şi a rămas, totodată, în boardul director. El a fost căsătorit cu Joyce Barnes, alături de care s-a implicat în numeroase acţiuni caritabile prin intermediul fundaţiei familiei, în special în zona educaţiei. Antreprenorul a murit în vara anului 2021.

Vezi și: Fiica și ginerele lui Gigi becali, afacere de milioane de euro! Cei 2 au dat lovitura în domeniul imobiliarelor