- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Un brand uriaș din Europa deschide fabrică în România. Ridicarea locației va costa 40 de milioane de euro

23 Apr, 19:49 • Alexe Raluca
Producătorul italian de electrocasnice DeLonghi a decis să construiască o fabrică uriașă în țara noastră. Investiția ce urmează să fie făcută se ridică la 40 de milioane de euro, noua fabrică urmând a fi cel mai mare hub de producție al companiei italiene la nivel mondial.
Un brand uriaș din Europa deschide fabrică în România. Ridicarea locației va costa 40 de milioane de euro

Producătorul italian de electrocasnice DeLonghi a anunțat că va investi nu mai puțin de 40 de milioane de euro pentru construirea unei noi fabrici în România. Aceasta va fi construită la Satu Mare, urmând a fi deschisă producției în luna iunie a acestui an.

Citește și: Sute de noi locuri de muncă în România. O fabrică își reia activitatea după 15 ani de absență

Un brand uriaș din Europa deschide fabrică în România

Grupul italian DeLonghi este unul dintre cei mai importanţi jucători din producţia locală de electro­casnice. Compania deține deja două fabrici funcţionale în România, în judeţele Cluj şi Bihor, având o cifră de afaceri de aproape 2,3 miliarde lei (470 milioane de euro) în 2022. Producătorul este prezent pe piață prin mărcile DeLonghi, Kenwood, Ariete, Simac, Climaveneta sau Dlradiators.

Potrivit autorităților locale, noua fabrică de la Satu Mare își va începe activitatea de producție în luna iunie a acestui an și va avea la început 350 de angajați, numărul acestora urmând să crească la 800 până la finalul anului viitor.

„DeLonghi începe în iunie producţia în noua fabrică de la Satu Mare, o investiţie de 40 milioane de euro. Această fabrică va face din Satu Mare cel mai mare hub de producţie de maşini de cafea pentru De’ Longhi în lume. Primarul Gábor Kereskényi a discutat cu doamna Carmen Petcu, general manager De’Longhi România, despre investiția de la Satu Mare, fabrica va avea 350 de angajați anul acesta, urmând să crească la 800 până la finalul anului viitor. Satu Mare este atractiv pentru investitori”, se arată într-o informare făcută de Primăria municipiului Satu Mare.

Deschiderea noii fabrici DeLonghi de la Satu Mare va crea sute de noi locuri de muncă. Compania italiană a anunțat deja  pe pagina sa de Facebook organizarea unei întâlniri cu sătmărenii care și-ar dori să lucreze la noua fabrică de aparate de cafea.

„De’Longhi România lansează invitați de a te alătura echipei noastre din Satu Mare! Dacă ești interesat de una dintre pozițiile: Team Leader, Tehnician Analist Calitate sau Tehnician Mentenanță și ai experiență relevantă, te așteptăm cu CV-ul, la o sesiune de cunoaștere, la sediul DeLonghi Satu Mare, Parc Industrial Sud, nr. 9, joi, 25 aprilie 2024, la ora 9:00! Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la 0747 477 081 sau 0756 010 215, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-14:00. Vino să degustăm împreună o cafea De’Longhi!”, este scris în anunțul publicat de companie pe Facebook.

Citește și: Michelin aduce 500 de locuri de muncă în România. O nouă fabrică se deschide, în timp ce alta se închide în Polonia