- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

O femeie din Reșița a trăit șocul vieții sale: factură de 9.000 de lei. E.ON și-a cerut scuze

05 Oct, 10:54 • Bumbeneci Diana
E.ON și-a cerut scuze unei pensionare, după ce i-a trimis o factură de 9.000 de lei. Pensionara din Reșița a suferit un adevărat șoc când a văzut cât are de plată.
O femeie din Reșița a trăit șocul vieții sale: factură de 9.000 de lei. E.ON și-a cerut scuze

Factură ieșită din comun, pentru o femeie din Reșița, Caraș-Severin. Aceasta a avut un adevărat șoc atunci când a primit de plată 9.000 de lei pentru un consum pe care aceasta nu l-a făcut E.ON a recunoscut greșeala, dând vina pe „o eroare de citire” a contorului, anunță Adevărul.

E.ON și-a cerut scuze după ce a trimis o factură de 9.000 lei

Pensionara din Reșița a suferit un adevărat șoc și nu a știut cum să mai reacționeze în momentul în care a aflat că are de plătit la curent 9.064 de lei pentru lunile de vară (perioada 11.05.2022 – 10.08.2022). Practic, factura includea un consum de 3.065 de mc (32.351 kwh), citit de distribuitor.

Conform datelor de facturare, femeii i-a fost facturat consumul cuprins între indexul 6.219 și indexul 9.284, la data de 10 august 2022. O astfel de sumă i-a fost facturată în condițiile în care în ziua de 26 septembrie 2022 contorul său indica un index de 6.323.

Mai poți citi: Inflația ar putea ajunge la un nou record, până la finele lui 2022. Avertismentul economiștilor

„Ultima factură depășește orice limită. După ce a fost citit de o persoană autorizată a venit și factura. În loc să aibă cifrele de pe contor, care pot fi văzute oricând, factura avea un consum cu 3.000 mc în plus, ceea ce e aberant. O persoană singură nu putea avea un astfel de consum la o casă”, a declarat femeia din Reșița, pentru Radio Timișoara.

Reprezentanții companiei E.ON au recunoscut greșeala din cazul femeii din Reșița, susținând că în acest caz a fost vorba de o eroare de citire a contorului.

„Din verificările efectuate, în cazul sesizat de dumneavoastră, a fost emisă o factură de regularizare în baza indexului citit de către personalul operatorului de distribuție. În această situație, pentru care ne cerem scuze clientului, a fost identificată o eroare de citire, eroare care a fost corectată, urmând să fie emisă factura aferentă”, a transmis E.ON.

O femeie din Reșița a trăit șocul vieții sale: factură de 9.000 de lei. E.ON și-a cerut scuze
O femeie din Reșița a trăit șocul vieții sale: factură de 9.000 de lei. E.ON și-a cerut scuze

Compania a mai arătat că „astfel de situații sunt rare”, însă în situația în care sunt clienți care consideră că plata nu le-a fost calculată corect, por cere lămuriri.

„Pentru orice neclarități referitoare la facturi sau la furnizarea de gaze naturale sau energie electrică, ne îndrumăm clienții să ne contacteze pe mai multe canale:  în scris, pe site-ul e.on.ro/contact; telefonic, la numerele 0265.200.366 și 0265.200.900, între orele 8:00-20:00”, a mai transmis E.ON.

În acest sens, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș, Alin Gubandru, a declarat că în luna septembrie, la Protecția Consumatorului au fost depuse doar 12 sesizări legate de serviciile de furnizare a energiei, dintre care doar trei plângeri legate de modul de calcul al facturilor.

„Toate cele trei plângeri sunt în curs de verificare”, a declarat Gubandru.

Citește și: Ligia Deca, la ora bilanțului. Va afecta iarna școlile? Ce planuri ale noul ministru al Educației

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult