- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

Vodafone majorează facturile clienților. Cât vor ajunge să plătească românii, din cauza scumpirii energiei

16 Sep, 14:30 • Bumbeneci Diana
Vodafone majorează facturile clienților. Cât vor ajunge să plătească românii, din cauza scumpirii energiei

Vodafone majorează prețurile la facturile lunare ale românilor. Decizia a fost luată de operatorul de telefonie și internet, din cauza creșterii de preț în cazul energiei electrice, anunță economica.net.

Facturile Vodafone vor veni mai mari

Așadar, unul dintre mari operatori de telecomunicații din țara noastră a luat decizia radicală și și-a anunțat clienții că le va scumpi serviciile, ca urmare a creșterii prețurilor la energie electrică.

Vodafone România și-a notificat deja majoritatea clienților. Prin intermediul unui mesaj oficiail, Vodafone anunță că le va majora abonamentul lunar cu un euro, ca urmare a creșterii prețurilor la energia electrică. Mai mult, compania va taxa suplimentar, tot cu un euro, clienții care primesc în continuare factura pe hârtie. În acest sens, dacă serviciile companiei vor fi oprite pentru neplata facturii, clientul va plăti ulterior o taxă de reconectare de trei euro. Tot ca noutate, Vodafone a introdus în contracte o clauză care permite majorarea tarifelor în funcție de rata inflației.

Stimate client,

În contextul majorării costurilor legate de furnizarea serviciilor mobile (cum ar fi, de exemplu, creșterea costurilor de furnizare a energiei electrice și a carburantului) te informăm asupra următoarelor modificări ale contractului tău de servicii:

Prețul lunar al abonamentului tău de servicii mobile va crește cu 1 EUR (TVA inclus) fără modificarea perioadei minime contractuale.

Tariful pentru factura tipărită va fi de 1 EUR (TVA inclus) pentru fiecare factură emisă în format tipărit. Acest tarif nu se va aplica dacă ai optat pentru factura electronică. Ne dorim să protejăm planeta și să reducem impactul activității noastre asupra mediului, inclusiv prin diminuarea consumului de hârtie. Te încurajăm să utilizezi mijloacele digitale de transmitere a facturii accesând secțiunea Factura Ta din contul tău My Vodafone. Astfel vei economisi bani și vei contribui la un mediu mai curat.

În cazul suspendării serviciilor pentru neplată, după achitarea restanțelor, se aplică un tarif de reconectare în valoare de 3 EUR (TVA inclus). Acesta se va regăsi pe factura următoare reconectării. Poți accesa oricând situația facturilor tale în secțiunea Factura Ta din contul tău My Vodafone sau apelând *222 și solicitând „vreau datele facturii” ghidului interactiv Andreea.

Mai poți citi și: Pachet de „legi anticriză”. USR solicită reducerea TVA la energie, vouchere de 1.000 lei și zero taxe pe salariu

Pentru că inflația este un factor esențial în mecanismul de creare a prețurilor pentru toate bunurile și serviciile, contractul se completează cu o clauză de indexare anuală a prețului serviciilor în conformitate cu indicele armonizat al prețurilor de consum (IAPC), respectiv rata inflației, stabilite pentru România de către Eurostat, Oficiul de Statistică al Comunităților Europene, fără a putea depăși, însă, un procent de 3% pe an din valoarea serviciilor.

Prin urmare, art.3.1 al contractului tău se completează cu următoarea clauză: Având în vedere anumite fluctuații ale prețurilor bunurilor și serviciilor pe piață de natură a afecta echilibrul contractual, în vederea restabilirii acestuia, părțile convin ca tarifele pentru serviciile Vodafone să poată fi indexate, cu o frecvență anuală, prin simpla notificare transmisă de către Vodafone odată cu factura, anterior aplicării indexării. Indexarea se va face în funcție de indicele armonizat al prețurilor de consum (IAPC), respectiv rata inflației, stabilite pentru România de către Eurostat, Oficiul de Statistică al Comunităților Europene, fără a putea depăși, însă, un procent de 3% pe an.

Părțile convin că indexarea anuală a tarifelor în raport cu rata inflației nu reprezintă o modificare unilaterală a prețului contractului, posibilitatea de indexare și mecanismul acesteia fiind agreate de parți încă de la încheierea contractului. Clientul declară în mod expres că a citit, înțeles și acceptă prezenta clauză.

Tarifele standard naționale de voce, SMS și date se modifică astfel : 0,2 EUR/ minut si 0,05 EUR/ SMS către orice rețea națională; 5 EUR/ 5GB internet pe mobil național (indiferent de traficul consumat din totalul de 5GB); tarifele conțin TVA.”, este mesajul transmis de Vodafione.

Citește și: Nicușor Dan anunță când vor scăpa bucureștenii de problemele cu apa caldă și căldura

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult