- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bitcoin dă semne de viață. Prețul criptomonedei a depășit, pentru a doua oară în acest an, valoarea de 30.000 de dolari

22 Jun, 23:07 • Stefan Simion
Bitcoin a reușit, pentru a doua oară în 2023, să depășească pragul de 30.000 de dolari. Prețul criptomonedei a mai atins această valoare în luna aprilie a acestui an, dar, per total, scăderea prețului pentru această criptomonedă este una foarte mare, de mai mult de 50 de procente, față de valoarea maximă pe care a atins-o.
Bitcoin dă semne de viață. Prețul criptomonedei a depășit, pentru a doua oară în acest an, valoarea de 30.000 de dolari

Bitcoin a bifat o performanță, reușind să depășească, pentru a doua oară în acest an, pragul de 30.000 de dolari. Prețul criptomonedei a mai trecut de această valoare în 2023 în luna aprilie. Semnele de revenire pe care le arată Bitcoin sunt de bun augur pentru deținătorii acestei monede. Mai ales că Bitcoin a crescut cu 81% față de nivelul cu care a intrat în anul 2023, când era cotat în jur de 16.500 de lei

Citește și S-a ajuns și la asta! Două companii au primit aprobarea pentru a comercializa carne creată în laborator

În ciuda acestei redresări, prețul Bitcoin este departe de valoarea atinsă în urmă cu doi ani, când a bifat prețul maxim.

Bitcoin a avut vârful său istoric în 11 noiembrie 2021, când a ajuns la un preț de aproape 68.000 de dolari.

Cum a contrazis Bitcoin previziunile sumbre, da la început de an

Pe de altă parte, însă, remarcabilă este revenirea monedei, în condițiile în care, la începutul anului, mai mulți specialiști au anunțat că este posibil ca prețul pentru Bitcoin să scadă sub 9.000 de dolari, previziuni sumbre pentru deținători, infirmate, însă, de piata criptomonedelor.

Dominația SUA privind achiziționarea și vânzarea de bitcoin s-a evaporat în ultimul an, potrivit datelor furnizate de Glassnode. Entitățile americane care dețin bitcoin au scăzut cu 11%, în timp ce Asia a înregistrat o creștere de 10%, conform Capital.

Citește și  Greenpeace deja protestează la adresa proiectului Neptun Deep, în aceeaşi zi în care a fost anunţat: …

Bitcoin a fost tulburat în ultimele luni de apariția memecoin-urilor, cum ar fi PEPE, emise în rețea. Valoarea token-ului a crescut vertiginos, pe măsură ce speculatorii s-au îngrămădit să-l tranzacționeze, dar acest lucru a provocat o reacție semnificativă din partea comunității Bitcoin.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult