- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Creştere bruscă a preţului Bitcoin. Totul s-a întâmplat după o decizie a instanţei

30 Aug, 20:04 • Cornel Ghimeșan
Prețul Bitcoin a început să crească brusc, de marți după-amiază, după o decizie favorabilă pieței crypto în justiția americană. Astfel, un tribunal a decis că SEC (Comisia pentru bursă şi valori mobiliare a SUA) nu ar fi trebuit să respingă cererea managerului de active digitale Grayscale pentru un fond de bitcoin spot tranzacţionat la bursă.
Creştere bruscă a preţului Bitcoin. Totul s-a întâmplat după o decizie a instanţei

Creştere bruscă a preţului Bitcoin. Criptomoneda a crescut marţi cu aproape 7%, la 27.910 dolari pe unitate. Marți, în prima parte a zilei, BTC se tranzacționa în jurul valorii de 26.000 de dolari (chiar sub acest prag), dar după-amiaza a crescut brusc la 27.000 de dolari, pentru ca, pe seară, să sară de 28.000 de dolari, conform cotațiilor de pe Coinmarketcap. Practic, într-un interval de trei ore, prețul BTC a crescut cu 7,6%. În același interval, volumul de tranzacționare a Bitcoin a crescut și el de la circa 10 miliarde de dolari la 23 de miliarde de dolari pe zi.

Creştere bruscă a preţului Bitcoin

Creșterea bruscă a Bitcoin apare după ce Curtea de Apel a Districtului Columbia (din capitala SUA, Washington DC) a dat o soluție favorbilă unei companii de investiții crypto într-un litigiu cu Comisia americană de supraveghere a pieței de capital (SEC). Pe scurt, SEC respinsese o operațiune prin care firma de managementd de active crypto Grayscale Investment încerca să-și transforme fondul de investiții Grayscale Bitcoin Trust într-un fond deschis de tip ETF (Exchange-Traded Fund). Hotărârea s-a confruntat cu mai multe întârzieri, dar SEC a respins în cele din urmă cererea în vara anului trecut, citând Grayscale a eșuat să răspundă la întrebări legate de preocupările privind manipularea pieței și protecția investitorilor.

Citeşte şi: Gazprom se prăbușește! Compania rusească a raportat o scădere 43% a profitului său net, în al doilea trimestru al anului

Respingerea de către SEC a propunerii Grayscale a fost arbitrară şi capricioasă, deoarece autoritatea de reglementare nu a reuşit să explice tratamentul diferit dintre ETF-urile bitcoin futures şi ETF-urile bitcoin spot, a declarat un complet de judecători de la Curtea de Apel din Districtul Columbia din Washington. „În ciuda inevitabilului recurs al SEC, în opinia noastră, nu există nicio îndoială acum, ETF-urile BTC spot vin în SUA. Nu credem că SEC va acţiona ca kingmaker şi rezultatul cel mai probabil este o aprobare în bloc a aplicaţiilor care îndeplinesc cerinţele, probabil în T1 2024”, a declarat Tim Bevan, director general la ETC Group, furnizor de produse tranzacţionate la bursă cripto, care se aşteaptă, de asemenea, că cererea din SUA va avea un impact pozitiv asupra preţurilor bitcoin şi va ajuta la recunoaşterea globală a acestei criptomonede ca o nouă clasă de active.

Citeşte şi: Tranzacție neașteptată. Subway, vândut pentru 9.5 miliarde de dolari. Cine preia celebrul lanț de fast-food

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult