- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Crypto

Vinde tot. Cel mai cunoscut investitor crypto din România, îngrijorat: „Stabilitatea nu e cuvântul de ordine în SUA” (VIDEO)

09 May, 19:23 • Stefan Simion
Mihai Daniel, cel mai cunoscut investitor crypto din România, este îngrijorat cu privire la evoluția pieței. Știrile care vin din SUA anunță o posibilă prăbușire a piețelor financiare, potrivit expertului. 
Vinde tot. Cel mai cunoscut investitor crypto din România, îngrijorat: „Stabilitatea nu e cuvântul de ordine în SUA (VIDEO)

Sărăcirea Americii, izolarea SUA de afacerile globale și posibilitatea implicării directe a Washingtonului în diverse conflicte armate ar putea determina probleme severe în piețele financiare, inclusiv în crypto, susține Mihai Daniel.

„Pe termen scurt am putea rămâne optimiști, chiar bullish, însă se întâmplă lucruri… America trebuie să decidă ce face cu pragul de îndatorare, luna viitoare. Nu peste un an sau doi, e ceva istoric, ce nu s-a mai întâmplat în istoria americană. Ei, probabil, vor decide să ridice plafonul de îndatorare și vor continua să printeze bani, însă planeta formează coaliții și se pare că dolarul va avea probleme în a fi acceptat ca plată pentru datorii. 

Am auzit zvonuri și despre posibila intrare a Americii în război (…) Nu ne dăm cu părerea despre politică sau războaie, însă lucrurile acestea impactează piața crypto, că vrem sau nu. 

Un alt lucru care mi-a atras atenția este că marile companii din crypto, precum Circle, Coinbase, migrează către Middle-East, deci către Emiratele Arabe, către Singapore, Hong-Kong. Acesta este un semn clar că stabilitatea nu e cuvântul de ordine în SUA. Dacă ar fi să privim din perspectiva colapsurilor exchange-urilor FTX sau portofelului Celsius, sunt ‘pistol cu apă’ atunci când vorbim despre situația economică a celei mai mari țări de pe planetă, din punct de vedere economic, până acum (…)”, a comentat vloggerul cu peste 80.000 de urmăritori doar pe YouTube.

 

Mihai Daniel, crypto influencer: „Când va începe crash-ul, va fi unul periculos”

 

Cunoscutul investitor a realizat o analiză pe graficul Bitcoin. Nici pe grafice nu pare să arate bine BTC, e concluzia influencerului.

„E vizibil că aici avem un tipar de tip ‘head and shoulders’ (n.r. – pe daily). De obicei, tiparul acesta, dacă e validat, e ‘bearish’, deci te întorci în zona asta, de 20.000 de dolari. Uitându-mă pe weekly, am prima lumânare beta, un semnal bearish. Dacă mă uit pe 3 zile, am o fărâmă de speranță – 30-40% să testăm structura asta (n.r. – peste 31.000 de dolari). Cred că vom testa zona asta, e doar părerea mea (…) Sper să țină suportul la 26.000, după care să văd o urcare în zona asta (n.r. – 31.000). 

Când vom ajunge în zona asta (n.r. – 31.000 de dolari), eu voi ieși, mă voi lichidiza și voi aștepta corecția, deci probabil, pe weekly, vom avea o corecție lentă, ce va dura câteva săptămâni. Văd o posibilitate la 20-23-24.000. Sper să reziste 20.000! Dacă nu vom rupe 20.000, este OK. Dar nici nu am cum să știu cum vor reacționa piețele luna viitoare. Contextul global e unul foarte serios. Atunci, poate că speranțele mele nu au nicio legătură cu realitatea, cu ce se va întâmpla. 

Dacă va începe un război cu țări foarte puternice, dacă America nu găsește o soluție sau partenerii lor de dialog nu găsesc o soluție, atunci orice este posibil. 

Încă nu a început un crash, părerea mea, dar când va începe, va fi unul periculos, acesta este sentimentul”, a mai transmis Mihai Daniel.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult