- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

A fost descoperit satul cu cei mai bogați oameni din România. Cel mai sărac locuitor are un Ferrari

03 Mar, 16:10 • Fundeanu Madalina
Satul Certeze are cei mai bogați oameni din țară. Zona a devenit celebră datorită stilului de viață luxos în care trăiesc localnicii, dar și pentru arhitectura impozantă a caselor.
A fost descoperit satul cu cei mai bogați oameni din România. Cel mai sărac locuitor are un Ferrari

Undeva în România există un sat în care venitul mediu câștigat de oameni este mai mare decât în restul țării, iar cei care dețin un Ferrari sunt catalogați ca fiind săraci, relatează Știri de Cluj.

Satul Certeze are cei mai bogați oameni din țară

Puțină lume a auzit de satul Certeze. Acesta este situat în județul Satu Mare și a devenit celebru datorită stilului de viață luxos în care trăiesc localnicii, dar și pentru arhitectura impozantă a caselor.

Deși pare greu de imaginat să vezi cum trece o căruță trasă de un cal prin fața unui Ferrari parcat în fața unei vile cu pereți din sticlă, pentru localnicii din satul Certeze acest lucru reprezintă o normalitate.

Pe de altă parte, în ciuda nivelului de trai ridicat, zona duce lipsă de locuitori. Chiar dacă, pe hârtie, sunt peste 3.000 de oameni, mulți dintre aceștia au ales să plece la muncă în străinătate.

Ai mai putea fi interesat și de: Dar de nuntă obligatoriu! Mențiunea pe care o mireasă a făcut-o pe invitație i-a indignat pe potențialii participanți la eveniment: „Dacă nu-ți poți permite o nuntă, nu o faci”

Satul Certeze
Satul Certeze, sursa: Știri de Cluj

În urmă cu câțiva ani, jurnaliștii de la Deutsche Welle au venit în România pentru a realiza o serie de reportaje despre cele mai pitorești localități din România. Mai târziu, aceștia au descoperit satul Certeze, despre care au spus că localnicii au plecat în țări precum Spania, Italia, Franța, Germania sau Marea Britanie, la început ca muncitori pe șantier sau vânzători de ziare.

Apoi, din banii câștigați peste hotare, românii s-au întors pe meleagurile natale și au investit în case, mașini și chiar afaceri.

Patrick este unul dintre localnicii cei mai de succes. Tânărul a ajuns antreprenor la Paris, în localitatea natală deține una dintre cele mai luxoase vile și este proprietarul unui Ferrari.

„A plecat de tânăr, de jos, ca muncitor, iar acum la 32 de ani are o companie care angajează alți oșeni la Paris.

Deși anul trecut a jurat că nu se vine în vacanță acasă cu Ferrari-ul pentru că și-a distrus pe drumurile noastre jantele “de 20.000 euro”, nu s-a ținut de promisiune.

Ofticoșii din sat au râs de el că are mașină veche, dar Patrick avea pregatită o mutare care să-i lase pe toți cu gura căscată: amenajarea unui complex sportiv în Certeze, în care să joace fotbal când se întoarce în concediu, cu prietenii”, a povestit un locuitor din Certeze, pentru Știri de Cluj.

Vezi și: Află cum poți cumpăra un apartament în Dubai! Adevărul despre imobiliarele vândute celebrităţilor