- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

A început sezonul cireșelor! Prețul incredibil pentru un singur kilogram, care îți taie pofta de fructe

06 May, 18:54 • Constantin Cristina
Pe piața românească au apărut primele cireșe în noul sezon. Cine este pofticios, nu are decât să scoată din buzunar o sumă considerabilă pentru un kilogram de cireșe. Iată prețurile extravagante ale fructelor.
A început sezonul cireșelor! Prețul incredibil pentru un singur kilogram, care îți taie pofta de fructe

În Capitală s-a deschis sezonul cireșelor. Pe tarabe au apărut producțiile, iar cine este iubitor de cireșe trebuie să scoată din buzunar o sumă destul de mare pentru un singur kilogram, a precizat turnulsfatului.

Vezi și: Cireșele românești ies pe piață în luna mai! Cât va costa un kilogram

A început sezonul cireșelor! Prețul incredibil pentru un singur kilogram de fructe

Prețul unui kilogram de cireșe în București, conform unui reportaj realizat de Realitatea, este de 200 de lei. Iar în Sibiu, în Piața Cibin, un kilogram de fructe costă 100 de lei. Femeia care le vinde le-a adus din Spania și spune că a avut câțiva clienți.

„Le-am adus de marți după amiază. Au cumpărat pofticioșii. Am vândut până acum trei lădițe”, a declarat femeia.

Prețul unui kilogram de cireșe, direct de la țăranii români, nu va depăși suma de 30 lei. Pe de altă parte, dacă vorbim despre luna iunie, este bine de știut că valoarea unui kilogram va scădea până la 15 lei.

Marius Roman este cel care a declarat că primul soi de cireșe va apărea în jurul datei de 20 mai. Mai mult decât atât, reprezentantul a susținut că Early Lory este cel care se va maturiza cel mai devreme în România.

Cireșe
Cireșe

Pomicultorul a precizat că, în acest an, pomii înfloresc mai greu, însă acest lucru nu este un dezavantaj, având în vedere că „avem speranța că nu vom fi afectați de înghețurile târzii de primăvară”. Roman declară că, cel mai târziu, cireșele românești vor apărea pe 25 mai.

„Anul acesta se pare că pomii pornesc un pic mai greu în vegetație, ceea ce nu este de rău deloc, în sensul că lunile februarie și martie au fost un pic mai reci. Ne avantajează pentru că pornind mai târziu în vegetație, înfloresc mai târziu și astfel avem speranța că nu vom fi afectați de înghețurile târzii de primăvară.

Estimăm că primul soi  care se maturează la noi în plantație și în condițiile pedoclimatice sau microclimatul din zona o să apară undeva în jurul datei de 20 mai, preconizăm că se va matura soiul Early Lory. Este unul dintre cele mai timpurii soiuri care se maturează în România și la noi în zonă în jurul datei de 20 mai, să zicem cel târziu 25 mai”, declară Ing. Marius Roman.

Alte articole: Cireșele apar pe piață la un preț exorbitant! Câți bani trebuie să scoată românii din buzunare pentru un kilogram de fructe