- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

A început sezonul nunților 2023. La ce tradiții renunță românii: „Oamenii au început să adopte această tendință”

02 Jun, 12:02 • Toma Anca
A început sezonul nunților 2023. Cuplurile care au programată nunta trebuie să fie la curent cu noile tendințe în organizarea evenimentelor. Mai ales că cei mai mulți doresc să aducă o notă de modernitate.
A început sezonul nunților 2023. La ce tradiții renunță românii: Oamenii au început să adopte această tendință

A început sezonul nunților 2023. Specialiștii în organizarea evenimentelor oferă cuplurilor o serie de idei esențiale pentru a avea o petrecere de nuntă memorabilă. Astfel, pe lângă băuturile tradiționale așezate pe mesele invitaților, este recomandat să existe și un barman specializat în prepararea celor mai delicioase cocktail-uri și shot-uri, atât alcoolice, cât și non-alcoolice.

Citește și: Căsătorie în 2023. Câte zile libere se dau de la stat și care sunt zilele în care nu trebuie să se facă nunți

Am observat că există un interes crescut din partea invitaților pentru prezența unui bar sau chiar a unui bar mobil la evenimente. În ultimii ani, oamenii au început să adopte această tendință, deoarece este mai ușor să aleagă dintr-un meniu băuturi speciale pe care să le comande direct la bar.

În plus, amenajarea unui astfel de bar creează o atmosferă relaxată și mai puțin formală, asemănătoare cu cea dintr-un club sau o discotecă. În general, la nunțile unde participă mulți tineri, prezența unui barman este de neconceput„, povestește Andreea, reprezentanta unui important restaurant din Iași, potrivit Adevarul.ro.

A început sezonul nunților 2023

Reprezentanții restaurantelor afirmă că, în ultima perioadă, mulți miri au început să se orienteze către DJ-uri în defavoarea formațiilor clasice.

Astfel, în majoritatea cazurilor, cuplurile tinere aleg să angajeze un DJ care să creeze și să mențină atmosfera la petrecere, alegând muzica potrivită în funcție de invitați. În plus, conform specialiștilor în organizarea evenimentelor, alegerea unui DJ aduce și beneficiul costurilor mai reduse.

La foarte multe evenimente avem parte de mici surprize din partea mirilor. Astfel, mulţi aleg să întrerupă monotonia prin momente de tarabană sau chiar prin momente de dansuri populare.

Totodată, am mai asistat la petreceri la care au fost chemaţi artişti ce realizau portrete pe loc. Practic, această idee a venit ca o metodă prin care să fie înlocuită celebra cabină foto“, au încheiat reprezentanţii restaurantului ieşean.

Un alt aspect demn de menționat este schimbarea care are loc în ceea ce privește masa de la nunțile românești. Aceste nunți sunt renumite pentru abundența preparatelor variate, care pot fi considerate chiar greu de digerat când sunt consumate în orele târzii ale nopții și în combinații diverse.

Pentru a reduce costurile, cuplurile de miri au început să opteze pentru meniuri festive mai restrânse. Astfel, nunțile cu patru feluri de mâncare, precum aperitiv, pește, sarmale, friptură, alături de prăjituri și tort, sunt pe cale de dispariție, conform afirmațiilor organizatorilor, mai notează sursa mai sus menționată.