- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Amazon renunță la una dintre cele mai scumpe și studiate tehnologii! Care e motivul pentru care casierii revin la muncă

03 Apr, 10:33 • Cornel Ghimeșan
Amazon renunță la una dintre cele mai scumpe și studiate tehnologii, iar casierii vor reveni cel mai probabil la casele de marcat ale magazinelor. Care este motivul pentru care Amazon a luat această decizie.
Amazon renunță la una dintre cele mai scumpe și studiate tehnologii! Care e motivul pentru care casierii revin la muncă

După o lungă perioadă de cercetare, dezvoltare și promovare, Amazon decide să renunțe la continuarea implementării tehnologiei Just Walk Out, pe care o utilizase pentru a facilita verificarea și plata automată a produselor achiziționate în magazine.

Citește și: Țeapă de proporții pentru românii care fac cumpărături de la piață. Merele de Voinești și cartofii de Lungulețu NU sunt din România

Amazon a început să retragă tehnologia Just Walk Out din magazinele sale alimentare, această tehnologie fiind privită cândva ca viitorul cumpărăturilor. Sistemul Just Walk Out implica un set complex de tehnologii, inclusiv senzori, camere video și supraveghetori umani, utilizate pentru a monitoriza produsele achiziționate de către clienți.

În cadrul acestui sistem, la ieșirea din magazin, plata se realiza automat prin scanarea palmelor, cu fondurile retrase automat de pe cardurile asociate conturilor Amazon. Cu toate acestea, tehnologia a întâmpinat dificultăți încă de la început. Desi Amazon promova un proces complet automatizat, în realitate, peste 1.000 de angajați monitorizau camerele de securitate pentru a preveni sustragerile.

Cu toate resursele tehnologice și umane implicate, discrepanțele apăreau frecvent, necesitând intervenția unui casier pentru a rezolva problemele. În plus, costurile ridicate de implementare și operare au fost luate în considerare de gigantul american.

De asemenea, problema intimității a fost semnalată, deoarece sistemul colecta o cantitate semnificativă de date personale, inclusiv biometrice. Amazon se confruntă deja cu un proces în New York, fiind acuzată că a colectat aceste date fără consimțământul clienților.

În încercarea de a-și minimiza pierderile, Amazon a încercat să vândă tehnologia altor lanțuri de magazine, însă fără succesul scontat, acestea ezitând să o adopte.

Citește și: Salt Bank va fi prima bancă 100% digitală în România. Când se va lansa

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult