Amendă pentru persoanele din Germania. Tăierea ramurilor pufoase este strict reglementată în Germania și poate duce la sancțiuni usturătoarea. Reglementările se bazează pe Legea Federală pentru Conservarea Naturii (BNatSchG), care protejează plantele.
Conform secțiunii 39 din Legea federală pentru conservarea naturii, între 1 martie și 30 septembrie se aplică un sezon închis pentru plantele lemnoase, cum ar fi „salcie de capră”, „salcie păsărică” sau „salcie mare păsărică”. Așadar, în această perioadă, este interzisă tăierea sau îndepărtarea copacilor, gardurilor vii sau tufișurilor.Încălcările acestor reglementări pot fi pedepsite cu amenzi de până la 50.000 de euro.
BUND subliniază importanța protejării sălciilor păsărică în natură. Ele reprezintă o parte importantă a ecosistemului și joacă un rol central în conservarea biodiversității. Grădinarii amatori ar trebui să fie conștienți de faptul că tăierea în timpul sezonului închis nu este doar problematică din punct de vedere legal, ci poate provoca și daune ecologice, scrie Bzi.ro.
Citește și: Planta care înlocuiește sarea. Beneficii uimitoare pentru sănătate și un gust unic în preparate
Ghimbirul este renumit și apreciat în special în bucătăriile orientale, fiind foarte popular în țările asiatice și în India. În zilele noastre, este considerat „aurul din bucătărie” datorită multiplelor sale beneficii în tratarea unor probleme de sănătate. Deși mulți români se ferească de gustul său intens, acesta este o adevărată comoară pentru organism.
Această plantă este recunoscută pentru efectele sale rapide împotriva răcelilor, având un conținut ridicat de antioxidanți și proprietăți antibacteriene. De asemenea, ajută la stimularea circulației sanguine și protejează funcțiile cognitive, având un rol important în prevenirea declinului mental legat de vârstă.
Dacă nu v-ați îndrăgostit încă de ceaiul de ghimbir, poate că e timpul să îi dați o șansă. Pentru a-l prepara, luați o bucată de ghimbir de mărimea unui deget, spălați-o bine și tăiați-o în felii subțiri. Puneți feliile într-o ceașcă, adăugați apă fierbinte și lăsați să infuzeze timp de 10 minute.
Rezultatul va fi un ceai sănătos și iute! Dacă doriți un gust mai plăcut, adăugați miere și ajustați cantitatea de ghimbir după preferințe. Puteți savura acest ceai fie fierbinte, fie rece, iar surplusul îl puteți păstra în frigider pentru maxim patru zile, reîncălzindu-l când doriți.