- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Bill Gates, anunț îngrijorător despre inteligența artificială: „Poate ataca oamenii”

28 Mar, 11:18 • stefan.vlad
Bill Gates a făcut un anunț îngrijorător despre inteligența artificială. În postarea sa pe blog, omul de afaceri a atras atenţia asupra unei interacţiuni pe care a avut-o în luna septembrie. Spre uimirea lui, că inteligenţa artificială a primit cel mai mare scor posibil la un examen AP Bio.
Bill Gates, anunț îngrijorător despre inteligența artificială: Poate ataca oamenii

Bill Gates, anunț îngrijorător despre inteligența artificială. Omul de afaceri, miliardar şi filantrop , şi-a exprimat îngrijorarea că inteligenţa artificială  ar putea eradica civilizaţia umană, scria el într-o postare recentă pe blogul său, GatesNotes.

Citește și: Bill Gates vrea să combată râgâitul vacilor cu o tehnologie super modernă. Șeful Amazon și fondatorul Alibaba pun umărul!

Bill Gates, anunț îngrijorător despre inteligența artificială

Inteligenţa artificială a fost întrebată: „Ce îi spui unui tată cu un copil bolnav?”. Apoi a oferit un răspuns care, susţine Gates, a fost mai bun decât unul pe care l-ar fi putut oferi oricine din cameră. Miliardarul nu a inclus răspunsul în postarea de pe blog.

Această interacţiune a inspirat o reflecţie profundă asupra modului în care inteligenţa artificială va afecta industria şi Fundaţia Gates în următorii 10 ani.

În calitate de filantrop, Gates a ales să se concentreze asupra modului în care tehnologia AI ar putea fi utilizată pentru a reduce inegalitatea. „Inteligenţa artificială vă va îmbunătăţi munca, de exemplu, ajutându-vă la scrierea de e-mailuri şi la gestionarea căsuţei primite”, a promis el.

Bill Gates a declarat că inteligenţa artificială va îmbunătăţi eficienţa lucrătorilor de zi cu zi şi a sugerat că este benefic un „asistent personal digital”. Bill Gates a recunoscut însă că populaţiile vor trebui recalificate pe măsură ce inteligenţa artificială îşi asumă noi roluri şi că guvernele vor trebui să fie responsabile pentru tranziţie, potrivit The Jerusalem Post.

Bill Gates pune capăt unei dispute ce a împărţit planeta

Într-o discuție cu Anant Goenka, directorul executiv al Indian Express Group, Bill Gates a făcut referire atât la consumul de carne, cât şi la apelurile diferitelor state sau organizaţii către populaţie, pentru reducerea consumului de energie. Gates este de părere că nici aceasta nu poate fi o soluţie pe termen lung, deşi nu încurajează consumul în exces.

Vor deveni toți indienii vegetarieni? Vor deveni toți americanii vegetarieni? Nu aș vrea să mă bazez pe asta”, a spus Gates.

Sistemele alimentare din lume sunt responsabile pentru aproximativ 35 la sută din totalul gazelor cu efect de seră antropogene globale, potrivit unui studiu din 2021 publicat în revista Nature Food, iar din această proporție, 57 la sută se corelează cu alimentele de origine animală și 29 la sută cu cele de origine vegetală.

În cadrul misiunilor climatice, puteți primi un ”Hei, am consumat prea mult” și ”Hei, poate că nu ar trebui să mai călătorim”, a spus Gates, însă aceste argumente au o aplicabilitate limitată. În timp ce americanii ar putea folosi mai puțină energie decât o fac în prezent, a spus Gates, ar fi „complet nedrept” să le cerem oamenilor care trăiesc în India să continue să folosească aceeași cantitate de energie.

Recunoscând că este „o nebunie” să li se ceară consumatorilor să își reducă semnificativ nevoia de energie sau să elimine consumul de carne, totuşi Gates nu încurajează utilizarea frivolă și excesivă a energiei, notează CNBC.