- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Care este cea mai ieftină variantă ca să ajungi în Grecia. Ce este mai scump: avionul sau mașina

19 Jun, 21:59 • Cornel Ghimeșan
Dacă te gândești să pleci în concediu în Grecia, cu siguranță te-ai întrebat care este cea mai ieftină variantă de drum. Ei bine iată care sunt cele mai bune opțiuni pentru care poți opta.
Care este cea mai ieftină variantă ca să ajungi în Grecia. Ce este mai scump: avionul sau mașina

Grecia este una dintre destinațiile favorite ale românilor atunci când vine vorba de perioada estivală. Dat fiind că majoritatea românilor se pregătesc să plece în concediu oamenii încep să pună în balanță care sunt cele mai bune opțiuni de drum pentru a ajunge în Grecia. Iată cât costă să mergi cu mașina, cu autocarul, cu avionul sau cu trenul.

Citește și: Halucinant. Ce a pățit o familie de români în Grecia. „Este prima dată când ni se întâmplă așa ceva”

Pe lângă faptul că raportul calitate-preț este foarte bun, românii aleg să meargă în Grecia datorită faptului că drumul nu este atât de lung, iar oamneii pot alege să meargă cu mașina personală sau autocarul.

Cum este cel mai ieftin să ajungi în Grecia

Dacă ar fi să ne raportăm la drumul București – Salonic și retur prețul combustibilului poate să ajungă la aproximativ 600 de lei. Acest preț este calculat pentru un vehicul care are un consum de e 5 litri/100 de km. Pe lâncgă suma cheltuită pentru benzină, trebuie să ținem cont și de faptul că la se vor mai adăuga taxele de la Vama Giurgiu – Russe și vinieta pentru Bulgaria și se ajunge la un total de 672 de lei. În plus, în Grecia se plătesc taxe de autostradă care încep de la 2 euro. Dacă aceste costuri ar fi împărțite pentru patru persoane, atunci s-ar ajunge la suma de 160 de lei de persoană.

Pentru drumul București-Thassos și retur combustibilul ar costa aproximativ 550 de lei, dat fiind că sunt peste 1.400 de kilometri. Atunci când vorbim de insula Thassos trebuie să ține cont că, pe lângă taxele de drum, mai trebuie achitată și taxa pentru feribot. În total, prețul plătit pentru transport de cele 4 persoană din mașină s-ar ridica la 1056 de lei.

Dacă nu vrei să mergi cu mașina personală, utocarul ar putea să fie o opțiune, iar prețurile sunt relativ accesibile.

-70 de euro de persoană București – Thassos
-65 de suro de persoană București – Salonic
-80 de euro de persoană București – Skiatos.

O simulare făcută pentru 15-22 iunie arată că un bilet de avion dus – întors pe ruta București – Salonic costă 1.210 lei. Pentru perioada 2 -9 septembrie biletul dus-întors costă doar 374 de lei.

Alte articole: Cât a ajuns să coste un platou de fructe de mare în Grecia. Ce sumă ar trebui să scoată din buzunar două persoane pe o masă

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult