Cartofii dulci sunt o legumă care se bucură de o mare popularitate datorită gustului lor, dar şi pentru că pot fi folosiţi pentru a prepara piureuri, supe și tocănițe, dar poti fi consumaţi şi copţi la cuptor sau prăjiţi.
Cartoful dulce este o legumă foarte nutritivă. Este bogată în betacaroten, care este convertit în vitamina A în organism. Aceasta ajută la menținerea sănătății ochilor și la întărirea sistemului imunitar.
De asemenea, cartofii dulci sunt o sursă importantă de vitamina C, cu rol în protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și contribuie la producția de colagen pentru piele sănătoasă.
Antioxidanții și vitamina C din cartofii dulci joacă un rol crucial în întărirea sistemului imunitar. Aceștia protejează celulele de stresul oxidativ și ajută la combaterea infecțiilor.
Tototdată, cartofii dulci conțin și fibre, care ajută la o bună digestie. Consumul regulat de cartofi dulci poate preveni constipația și poate promova un tranzit intestinal regulat.
Citeşte şi: Măsura prin care România vrea să reducă puterea supermarketurilor în favoarea magazinelor locale
Cartofii dulci conțin vitaminele B6 și B5, care sunt importante pentru metabolismul energetic și pentru funcționarea sistemului nervos, potrivit medikatv.ro.
Citeşte şi: Agricultorii austrieci au pus ochii pe câmpurile din România: ”Aici, costurile sunt mai mici”
Contrar așteptărilor, cartofii dulci au un indice glicemic mai scăzut decât cartofii obișnuiți, făcându-i o alegere mai bună pentru persoanele cu diabet. Aceștia eliberează zahărul în sânge într-un ritm mai lent, evitând astfel fluctuațiile mari ale nivelului de glucoză.