- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cât costă, de fapt, casele scoase la vânzare în Sicilia pentru un euro. Adevărul din spatele afacerii VIDEO

20 May, 10:44 • Cornel Ghimeșan
Casele vândute cu un euro în satul Mussomeli din Sicilia și multe alte sate sau orășele uimitoare din Italia ar putea părea o afacere excelentă. Proiectul a fost lansat în 2007, cu scopul de a repopula localitățile afectate de un cutremur major în 1968 și să stopeze declinul demografic al zonelor rurale, care au pierdut 15 milioane de locuitori în ultimii 15 ani.
Cât costă, de fapt, casele scoase la vânzare în Sicilia pentru un euro. Adevărul din spatele afacerii VIDEO

Cât costă, de fapt, casele scoase la vânzare în Sicilia pentru un euro. Dacă te gândești să cumperi o casă de 1 euro în Italia, există costurile ascunse pe care ar trebui să le cunoști, dar trebuie să ţii cont și de câteva sfaturi despre cum să eviți și mai multe costuri suplimentare.

În primul rând,  proprietățile vândute în Italia cu doar un euro sunt în cele mai multe cazuri în stare proastă, chiar dărăpănate și, în consecință, necesită renovare. În plus, există taxe de plătit care variază de la un oraș la altul, legate de impozite pe dreptul de proprietate, planul de renovare şi de costurile notariale, scrie idealista.it.

Citeşte şi: Halucinant! Președintele Turciei duce o viață de sultan. Erdogan are cel mai scump palat din lume și plătește lunar facturi de peste 1 milion de dolari

Înainte de a cumpăra o casă de un euro în Italia, este necesar să știi că va trebui să plătești taxele pe proprietate menționate mai sus și taxe notariale, costuri contabile și costuri de renovare. De asemenea, vizitarea locației în care ești interesat să cumperi poate ajuta, cunoașterea zonei și a oamenilor care locuiesc acolo te va ajuta să nu investești în proiecte care ar putea veni ulterior ca o surpriză financiară.

Cumpărătorul trebuie să ofere anumite garanții, printre care:

  • în unele cazuri, trebuie plătit o garanție de 5.000 de euro. Cu acești bani, consiliul local în raza căruia se află proprietatea încheie o poliță de asigurare cu o durată de trei ani, care ulterior este rambursată la expirare, această procedură servește la garantarea siguranței achiziției de către cumpărător.
  • trebuie să realizeze un proiect de renovare și reevaluare a clădirii în termen de 356 de zile de la cumpărare;
  • trebuie să plătească taxele notariale pentru înregistrare și titlurile de proprietate;
  • există o perioadă de două luni pentru a începe lucrările de renovare odată ce noul proprietar a obținut autorizațiile.

Cât costă, de fapt, casele scoase la vânzare în Sicilia pentru un euro

Astfel, chiar dacă prețul de vânzare pentru fiecare dintre case este de doar un euro, prețul real pentru a deține oricare dintre aceste case este, în mod natural, mult mai mare. Oricine cumpără o casă în Mussomeli trebuie să o renoveze în termen de trei ani sau va pierde depozitul de 5.000 de euro. Renovarea unei case poate costa între 100 de euro și 700 de euro pe metru pătrat, iar dimensiunile caselor variază de la 11 la 190 de metri pătrați, astfel că un cost total al renovărilor poate ajunge și la 133.000 de euro.

Citeşte şi: Simona Halep, de la vilă cu piscină la apartament! Suma enormă pe care a plătit-o tenismena pentru achiziția imobiliară de lux

Din acest motiv, deşi peste 20 de localități din Italia vând case la acest preț, puțini italieni sunt interesați de ofertă. Dar străinii cumpără, chiar dacă află ulterior că mai trebuie să scoate bani din buzunare. „Am lansat proiectul în 2017 și am avut mult succes cu el. Am reușit să vindem 170 de case unor străini”, a declarat Toți Nigrelli, viceprimarul din Mussomeli.

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult