- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât costă să îți faci Revelionul pe o insulă exotică. Destinația aleasă de cei mai mulți români

16 Dec, 22:17 • Alexe Raluca
Încă din vară a început să se audă întrebarea „Ce faci de Revelion?”, așa că dacă nu te-ai decis încă unde vrei să îți petreci noaptea dintre ani și te gândeai la destinații exotice, îți oferim câteva exemple. Se poate să pleci în destinații exclusiviste și cu bani puțini.
Cât costă să îți faci Revelionul pe o insulă exotică. Destinația aleasă de cei mai mulți români

Cât costă să îți faci Revelionul pe o insulă exotică. Destinațiile inedite au fost dintotdeauna o alegere luată în considerare pentru o vacanță pe timpul verii. Cu toate acestea, în ultimii ani tot mai mulți eomâni și-au exprimat preferințele pentru astfel de destinații exotice și în alte momente ale anului, ca de exemplu Revelionul.

Citește și: Cât trebuie să scoți din buzunar pentru o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion. Românii s-au revoltat: „Ce naiba e cu prețurile astea???”

Cât costă să faci Revelionul pe o insulă exotică

Românii au început să-și achiziționeze vacanțe pentru Crăciun și Revelion așa cum făceau înainte de pandemie, iar multe unități de cazare au deja toate camerele ocupate pentru iarna și primăvara lui 2024. Românii și-au rezervat vacanțele pentru sezonul rece cu mai bine de șase luni înainte.

„Înregistrăm tot mai multe rezervări pentru vacanțele din toamnă, luna noiembrie, Crăciunul și Revelionul acestui an”, a declarat Ana Maria Gherasim, Sales Manager Eturia, în luna iunie a acestui an.

Pentru Revelion, românii au achiziționat încă din vară un sejur charter în Zanzibar, 7 nopți, cu zbor inclus și regim de masă personalizat ce pornește de la 1.890 euro de persoană.

„Luna iunie a anului 2023 a fost una dintre cele mai bune luni în materie de vânzări de vacanțe exotice, dar și europene. Interesul crescut arătat de turiștii români, pe tot parcursul acestui an, dar cu precădere de la debutul sezonului estival, ne determină să previzionăm o creștere, pentru urmatoarele luni, de 40% comparativ cu anul 2022. În materie de costuri, un pachet mediu, într-o destinatie exotică, începe de la 1500 euro/persoană și include avion, cazare minim 7 nopți cu regim de mese în funcție de hotel și destinație, transferuri locale, asigurare medicală, consultanță și linie de urgență 24/7”, a adăugat Ana Maria Gherasim.

Pentru o noapte dintre ani de neuitat, dar în țară, românii au de unde alege. Maramureşul şi Bucovina se află în topul preferinţelor pentru Revelion, potrivit unei platforme de rezervări.

„Atunci când vine vorba despre alegerea destinaţiei pentru Revelion, românii înclină spre câteva regiuni alese în mod recurent pentru vacanţa de iarnă, zone recunoscute pentru peisajele spectaculoase şi tradiţiile frumoase, care încă se păstrează de zeci de ani. În topul lor sunt Maramureşul (votat de 23,8% dintre respondenţi), urmat foarte strâns de Bucovina (23,4%), Transilvania (15,8%), Valea Prahovei (11,2%) şi Ţinutul Secuiesc (6%). Restul procentelor este distribuit aproape în mod egal între restul zonelor din ţară”, se arată într-un comunicat Travelminit.ro.

Citește și: Revelion 2024. Unde poți petrece noaptea dintre ani în Europa cu bani puțini

Tags: