- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Revelion 2024. Unde poți petrece noaptea dintre ani în Europa cu bani puțini

04 Nov, 15:45 • Alexe Raluca
Mulți români încep deja să se pregătească pentru sărbătorile de iarnă, iar unii deja și-au făcut rezervări în străinătate pentru a petrece noaptea de Revelion. Platformele de turism și hotelierii deja au pus la dispoziție câteva oferte de petrecere a nopții dintre ani.
Revelion 2024. Unde poți petrece noaptea dintre ani în Europa cu bani puțini

Revelion 2024. Nu mai este mult timp până ce Anul Nou ne va bate la ușă, dar vestea bună este că încă mai este timp pentru achiziționarea unei oferte bune de petrecere în Europa a nopții dintre ani. Iar prețurile sunt pentru toate buzunarele.

Citește și: Zile libere 2023. Iată ce vacanță vor putea lua românii de Crăciun și Revelion

Unde poți petrece de Revelion cu bani puțini

Ca în fiecare an, cele mai căutate destinații sunt marile capitale europene, precum Londra, Paris, Roma sau Viena. Oferta este deschisă, iar costurile nu sunt mari deloc.

Cei care vor să ajungă la Londra pentru a petrece acolo noaptea dintre ani au opțiuni destul de accesibile în ceea ce privește transportul. Ca exemplu, biletul unui zbor dus – întors cu compania aeriană Ryanair UK costă 666 RON. Bineînțeles, prețul crește în funcție de compania aeriană aleasă, cel mai mare fiind de 848 RON, arată stirileprotv.ro. Unul dintre cele mai populare evenimente din Londra în perioada trecerii dintre ani este focul de artificii de la London Eye, care este spectaculos și atrage mulți turiști din întreaga lume, anual. De asemenea, puteți petrece Revelionul în Trafalgar Square, unde se organizează concerte live și petreceri stradale.

Roma este o altă opțiune destul de ieftină pentru cei care vor să își petreacă Revelionul în afara României. Prețul unui bilet de avion dus – întors este cuprins între 667 de RON și 753 de RON, în funcție de compania aeriană aleasă. Dacă doriți să ajungeți la Paris și alegeți să zburați cu Wizz Air, prețul unui bilet dus – întors, fără escală, costă aproximativ 660 RON. Pe de altă parte, cu Ryanair, prețul este puțin mai mare, respectiv 753 RON. Dacă doriți să vă petreceți noaptea dintre ani ceva mai aproape de casă, Budapesta poate fi o opțiune bună. Prețul biletelor de avion, dus – întors, este cuprins între 949 RON și 1.297 RON, în funcție de compania aeriană aleasă.

În ceea ce îi privește pe români, dar și destinațiile din România, printre cele preferate de români se numără Maramureşul şi Bucovina.

„Atunci când vine vorba despre alegerea destinaţiei pentru Revelion, românii înclină spre câteva regiuni alese în mod recurent pentru vacanţa de iarnă, zone recunoscute pentru peisajele spectaculoase şi tradiţiile frumoase, care încă se păstrează de zeci de ani. În topul lor sunt Maramureşul (votat de 23,8% dintre respondenţi), urmat foarte strâns de Bucovina (23,4%), Transilvania (15,8%), Valea Prahovei (11,2%) şi Ţinutul Secuiesc (6%). Restul procentelor este distribuit aproape în mod egal între restul zonelor din ţară”, se arată într-un comunicat Travelminit.ro.

Platforma hotelieră online a realizat un sondaj de opinie pentru a afla situaţia actuală cu privire la intenţiile de călătorie ale românilor pentru ultimele zile din 2023, precum şi la preferinţele lor pentru ultima noapte din an. În ceea ce priveşte compania aleasă pentru Revelion, 48,8% dintre respondenţi spun că vor petrece alături de familie, 22% dintre ei vor sta cu prietenii, 26,4% cu partenerul/a, în timp ce 2,8% spun că doresc să rămână singuri de Revelion.

Citește și: Ireal! Cât costă să îți petreci noaptea de Revelion 2024 în Poiana Brașov. Nu toți românii își vor permite