- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât trebuie să scoți din portofel pentru o vacanță în Grecia în vara anului 2023

06 Mar, 13:41 • Cornel Ghimeșan
Românii care vor să să își petreacă vacanța de vară în Grecia trebuie să fie pregătiți să scoată mai mulți bani din buzunar anul acesta. Pachetele pentru acest sezon estival sunt mai piperate comparativ cu ceea ce au plătit în anii trecuți.
Cât trebuie să scoți din portofel pentru o vacanță în Grecia în vara anului 2023

Românii adoră vacanța de vară petrecută pe litoral, iar Grecia este una dintre destinațiile preferate de aceștia. Pregătirile pentru sezonul estival au început deja, iar oamenii au început să își facă rezervările necesare. Prețurile sunt de la cele mai accesibile până la cele mai piperate, în funcție de ceea ce îți dorești. Românii sunt înscriși pe un grup de Facebook, numit  Forum Thassos. Pe acest grup se discută detalii despre vacanțele din Grecia, iar s-a iscat o dezbatere cu privire la cât au plătit românii pentru concediul pe care și l-au rezervat pentru vara anului 2023.

Alte articole: Carburanți mai scumpi, începând cu 6 martie! Prețul benzinei și al motorinei la pompă ajunge la un nou prag îngrijorător pentru șoferi

„Cât plătiți pentru concediul rezervat în 2023?  Vă rugăm să scrieți în comentarii doar: localitatea, număr de nopți, perioada, tipul camerei (single, dublă, triplă, qvadrupla, apartament de 5 sau mai mult persoane) și prețul pe noapte”, este întrebarea adresată pe Forum Thassos.

Răspunsurile au început să curgă, însă printre internauți au existat și români nemulțumiți de prețurile aplicate de greci anul acesta fiind de părere că sunt mult prea piperate față de ceea ce oferă. Se pare că prețurile au crescut semnificativ, comparativ cu anii trecuți.

Cât costă un sejur în Grecia

„Bună ziua. Cazare în Limenas 6 nopți (4-10 iulie) cu mic dejun în cameră, doi adulți și doi copii de 8 și 12 ani, un studio cu 2 camere lângă plajă. Am plătit 960 euro”

„Limenaria, 7 nopți (31 iulie – 7 august), studio, 3 adulți, 110 euro/noapte, mic dejun inclus, hotel pe plajă”

„Skala potamia, 13-20 iulie, 2 adulți + 2 copii, 630 doar acomodarea, are si piscină, însă nu e aproape de plaja +- 400m”

„Nu Thassos, ci Kallithea, 7 nopți, 13-20 iunie, casa cu 3 dormitoare, 5 adulți si 4 copii (5, 9, 13, 13 ani) doar cazare la 1.850 euro”, sunt doar o parte dinte comentariile românilor.

Grecia este una dintre destinațiile favorite ale românilor, an de an aceștia optează pentru un sejur în insulele elene, în detrimentul litoralului românesc. Cu toate aceste, scumpirile de anul acesta îi nemulțumesc pe turiștii care vor să își petreacă vara pe plajele grecești. Aceștia au subliniat și că există și alte stațiuni spectaculoase care ar merita vizitate și care au prețuri mai bune decât Thassos.

„Prețurile în Thassos au crescut destul de mult în ultimii ani. E insula cea mai aproape de continent, are căutare. Mă leagă multe de insulă, o iubesc așa cum iubești prima dragoste, dar raportul calitate /preț începe să devină nejustificat de mare. Grecia e imensă, sunt locuri minunate și mai departe de Thassos. Îndrăzniți să le căutați! ”

Pe de altă parte, sunt și români care au preferat să scoată bani din buzunar, fără să se gândească prea mult la sumă. Acest lucru se datorează îm special faptului că vor să se bucure de lux și răsfăț.

„Bună. Văd prețuri bunișoare pe aici față de ce am rezervat noi. Dar, nu îmi pare râu căci fiind prima noastră dată în Thassos, vrem să rămânem cu o impresie plăcuta. Deci, noi am găsit așa: Skala Potamia, locație pe plajă, un duplex cu două camere, 4 persoane (copiii mei sunt considerați deja adulți căci băiatul are 15 ani și fata 12 ani), 7 nopți (31 iulie-7 august), cu 165 euro/noapte cu șezlongurile pe plajă incluse atât, fără mic dejun sau orice altă masă. Abia așteptam!”, sunt câteva dintre comentarii.

Citește și: Timișoara a devenit oficial Capitală Europeană a Culturii. În 2023, orașul ocupă acest loc alături de alte două localități din Grecia și Ungaria

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult