- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce metodă au găsit hackerii pentru a-ți fura contul de Instagram și cum poți să îl recuperezi

28 Jan, 21:23 • Cornel Ghimeșan
Numărul conturilor de Instagram furate de hackeri a crescut exponențial în ultima perioadă, iar acest lucru a stârnit un val de panică în rândul utilizatorilor. Iată ce poți să faci dacă te afli în această situație.
Ce metodă au găsit hackerii pentru a-ți fura contul de Instagram și cum poți să îl recuperezi

În ultima perioadă, hackerii au dezvoltat metode pentru a fura conturile utilizatorilor, concentrându-se în special asupra celor de pe Instagram și Facebook, platforme esențiale pentru marketing și networking. De obicei, infractorii profita de vulnerabilitățile victimelor, solicitând sume de bani în schimbul conturilor sustrase.

Citește și: Schimbări în mediul online. Fondatorii Instagram au decis să-și închidă noua aplicație

Mulți oameni se plâng că conturile lor de Facebook sau Instagram au fost compromise, iar hackerii au acces la informațiile personale. Matthew Krull, specialist în media socială la agenția de comunicare Novita, afirmă că utilizatorii obișnuiți se confruntă frecvent cu astfel de situații.

În cele mai multe cazuri, hackerii modifică imediat datele personale, îndepărtând astfel utilizatorul legitm de pe propriul cont. Este crucial ca utilizatorii să știe că, atunci când adresa de email sau parolele sunt schimbate, vor primi o alertă prin email de la adresa [email protected].

Prin urmare, dacă primești un astfel de mesaj și nu ai efectuat nicio modificare în acest sens, este un semn că un hacker poate avea acces la contul tău. Instagram va emite avertismente și în cazul unor „încercări suspecte de conectare,” indicând posibila încercare a unui hacker de a accesa contul.

Un aspect semnificativ este legat de conținutul nedorit din fluxul tău. Cu alte cuvinte, dacă observi fotografii noi, reels-uri sau insta-story-uri pe care nu le recunoști, este posibil ca contul tău de Instagram să fi fost compromis.

În unele situații, urmăritorii tăi pot primi mesaje directe de pe profilul tău, mesaje pe care tu nu le-ai trimis. Vestea bună este că, dacă contul tău de Instagram a fost spart sau furat, există posibilitatea de a-l recupera. Este esențial să acționezi rapid pentru a înlătura hackerul înainte ca acesta să modifice datele, să șteargă pozele sau să posteze pe profilul tău, conform keepsecurity.com.

Dacă hackerul a blocat sau șters contul, este posibil ca echipa de suport să nu aibă capacitatea de a-l recupera. În cazul în care hackerul a avut suficient timp să modifice detaliile contului, cum ar fi parola, adresa de email și numărul de telefon, procesul de recuperare devine mai dificil, iar soluția ar fi să contactezi asistența Instagram pentru a recupera contul.

Citește și: Fără reclame pe Instagram și pe Facebook. Cât costă un abonament lunar: „Introducem o nouă opțiune”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult