- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fără reclame pe Instagram și pe Facebook. Cât costă un abonament lunar: „Introducem o nouă opțiune”

09 Nov, 21:39 • stefan.vlad
Fără reclame pe Instagram și pe Facebook. Utilizatorii din România și alte state din Uniunea Europeană pot oficial să folosească cele două platforme sociale fără a mai apărea vreo reclamă. Însă, pentru acest lucru trebuie să plătească un abonament lunar. 
Fără reclame pe Instagram și pe Facebook. Cât costă un abonament lunar: Introducem o nouă opțiune

Fără reclame pe Instagram și pe Facebook. Meta, compania din spatele celor două rețele sociale populare, a început să trimită notificări utilizatorilor români privind noul său abonament fără reclame.

Fără reclame pe Instagram și pe Facebook

Astfel, în România costul unui astfel de abonament este de 12,99 EUR (aproximativ 65 lei) pe lună pentru ambele platforme sociale. Totodată, datele userilor nu vor fi folosite pentru reclame.

Legislația din regiunea ta se schimbă, deci introducem o nouă opțiune despre cum folosim informațiile tale pentru reclame. Înainte să confirmi alegerea ta, vei afla mai multe despre ce înseamnă fiecare opțiune. Abonează-te pentru a folosi conturile de Facebook și de Instagram fără reclame, începând cu 12,99 €/lună (taxe incluse). Informațiile tale nu vor fi folosite pentru reclame”, potrivit notificării Meta.

Amintim că Meta trebuie să se conformeze regulilor UE în ceea ce privește prelucrarea datelor personale ale utilizatori în scopuri publicitare, având nevoie de consimțământul acestora.

Citește și: Cât costă să cumperi bifa albastră pe Instagram. Suma pe care trebuie să o plătești ca să ai cont oficial

Meta face schimbări de proporții

Digitalizarea a avansat foarte mult, iar oamenii au devenit dependenți de tot ceea ce înseamnă platforme sociale, platforme de streaming, iar lista poate continua. Meta va face anumite schimbări care vor schimba percepțiile oamenilor, anume introducerea plății pentru utilizarea Instagram și Facebook fără reclame țintite.

Stabilirea prețurilor ar fi aproximativ de 14$ pentru Instagram și 17$ pentru Facebook, este ceea ce relatează Financial Times. Schimbarea va fi inevitabilă, din câte comunică cei de la Meta, astfel că în câteva săptămâni va trebui să se efectueze o plată în cazul în care se dorește utilizarea acestor platforme fără reclamele deranjante.

Această formă de plată care oferă anumite privilegii este deja aplicată în rândul altor platforme Social Media. Spre exemplu, Snapchat este una dintre cele mai folosite platforme de către adolescenți și nu numai, iar aceștia plătesc o anumită sumă pentru a beneficia de anumite privilegii, dar și să scape de reclame. Tiktok este o altă platformă extrem de utilizată care testează această măsură și oferă navigarea utilizatorilor fără reclame. (Citește AICI mai multe detalii)