- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cel mai scump șervețel din lume s-a vândut cu 700.000 de lire sterline! Motivul pentru care a costat o avere

19 May, 13:34 • Fundeanu Madalina
Cel mai scump șervețel din lume! Obiectul valoros a fost vândut pe sute de mii de euro!
Cel mai scump șervețel din lume s-a vândut cu 700.000 de lire sterline! Motivul pentru care a costat o avere

Cel mai scump șervețel din lume a fost vândut la o licitație online cu suma de 762.400 de lire sterline. Motivul pentru care a devenit un obiect atât de valoros este că șervețelul a servit drept „contract-garanție” pentru a asigura transferul lui Lionel Messi la Barcelona, în anul 2000, moment în care a avut loc lansarea carierei în fotbal a argentinianului, care pe atunci avea doar 13 ani, scrie Cancan.ro.

Ce scrie pe cel mai mai scump șervețel din lume, semnat de Lionel Messi

Primul „contract” al lui Lionel Messi, pe când avea vârsta de 13 ani, a fost semnat în data de 14 decembrie 2000, în cadrul unei întâlniri la care a participat și tatăl legendei din sport. Acordul a fost semnat la clubul de tenis Pompeia, în compania lui Josep Minguella, consilierul de transferuri al clubului, și a lui Horacio Gaggioli, agentul argentinian care l-a adus pe Messi în atenția lor.

Deoarece nu aveau la îndemână o foaie de hârtie, oficialii au utilizat un șervețel de 16,5 cm pe 16,5 cm. Contractul oficial a fost semnat după puțin timp, însă Horacio Gaggioli a păstrat șervețelul timp de aproximativ 25 de ani.

Ai mai putea citi: Peste 30.000 de suporteri români au luat cu asalt avioanele spre Germania. EURO 2024 a dus la o creştere de 50% a cererii pentru biletele de avion

Cel mai scump șervețel din lume, semnat de Lionel Messi
Cel mai scump șervețel din lume, semnat de Lionel Messi

Așadar, șervețelul care costă o avere a fost scos la vânzare în cadrul unei licitații online de către Bonhams, în numele lui Horacio Gaggioli – cel care l-a recomandat pe Messi la Barcelona. Prețul de pornire a fost de 300.000 de lire sterline. Acesta are o dimensiune de 16,5 x 16,5, a fost scris cu cerneală albastră, iar înainte de a fi expus la licitație a fost laminat și înrămat.

„Am înțeles: „La Barcelona, în data de 14 decembrie 2000 și în prezența domnilor Minguella și Horacio, Carles Rexach, directorul sportiv al FC Barcelona, este de acord, pe răspunderea sa și indiferent de orice opinie divergentă, să semneze cu jucătorul Lionel Messi, cu condiția să respectăm sumele convenite.” , scrie pe șervețelul semnat de Messi.

Șervețelul a fost semnat de Rexach, Josep Minguella – consilierul de transferuri al clubului spaniol și de către agentul Horacio Gaggioli. În acea zi, președintele Barcelonei, Joan Gaspart, a confirmat acordul. Lionel Messi a fost starul echipei Barcelonei vreme de aproape 20 de ani și a fost desemnat unul dintre cei mai valoroși sportivi ai echipei, lăudându-se cu 672 de goluri marcate și peste 30 de trofee câștigate.

Vezi și: Topul celor mai bogați sportivi din lume în 2024. Ce sume colosale încasează celebrii Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi