- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cine conduce întregul lanț Catena? Are afaceri de 5,15 mld. lei și peste 6.500 de angajați

11 Jun, 12:42 • Constantin Cristina
Ea este femeia care conduce cel mai mare grup farmaceutic din România cu afaceri de 5,15 mld. lei și 6.500 de angajați.
Cine conduce întregul lanț Catena? Are afaceri de 5,15 mld. lei și peste 6.500 de angajați

Ea este Alina Marinescu, directorul general al Farmaciilor Catena, încă din anul 2009, a informat businessmagazin.ro.

Citește și: Florin Piersic, reacție după scandalul din ultimele zile, referitor la dialogul cu un om al străzii. ”Nu am jignit în viața mea pe nimeni”

Cine conduce întregul lanț Catena? Are afaceri de 5,15 mld. lei și peste 6.500 de angajați

Drumul său spre succes a început încă din 1996 în cadrul Farmaceutica Argeșfarm, unde a ocupat timp de patru ani funcția de director de producție, apoi a fost avansată în rolul de farmacist șef aprovizionare pentru încă doi ani.

Ulterior, după mulți ani de muncă și învățat, Alina Marinescu, a ocupat funcția de director comercial timp de un an, până în 2003, apoi a reușit să atingă cele mai înalte culmi și a devenit directorul general executiv, care este și acum în prezent.

Așadar, din anul 2003, până în prezent, 2023, conduce întregul lanț Catena care are 5,15 mld. lei cu 6.500 de angajați.

Femeia este absolventa a UMF „Carol Davila” București și a unui MBA.

„Mă motivează rezultatele obţinute, dar mai ales mulţumirea pe care aceste rezultate o aduc celor din jurul meu. Satisfacţia şi nevoia de a evolua constant sunt cu atât mai mari cu cât beneficiile nu vizează doar propria persoană, ci mai ales oamenii şi echipa din jurul tău.”, a povestit Alina Marinescu, directorul general executiv Catena.

Alina Marinescu, directorul general executiv Catena
Alina Marinescu, directorul general executiv Catena

Catena este cel mai mare jucător din retailul farma, care deține în prezent peste 850 de farmacii la nivel național și este cea mai extinsă farmacie din țară. Lanțul reprezintă o afacere de familie, controlată de antreprenoarea Anca Vlad.

Rețeaua de farmacii a ajuns la afaceri de peste 4,7 mld, lei în 2020, în ciuda pandemiei, an care s-a menținut la fel de bine precum și anul 2019.

Anul trecut, sub brandul Catena au mai intrat încă nouă unităţi, ceea ce a dus reţeaua la peste 850 de farmacii. Planurile pentru 2021 urmăresc intrarea în zone noi cu achiziţii de unităţi pentru a se consolida pe piaţă.

„Fiind o afacere de familie, foarte robustă din punct de vedere financiar, am reuşit să ne adaptăm rapid contextului şi realităţilor din teren. Din februarie 2020, o dată cu primele semne ale crizei sanitare în Europa, am luat decizia strategică de creştere a stocului de medicamente cu minimum o lună peste nivelul normal, ca să putem asigura continuitatea aprovizionării în cazul în care ar fi apărut întârzieri sau blocaje în logistica internaţională”, a spus pentru ZF Alina Marinescu, director general al Catena.

Alte articole:  Povestea lui Adrian, un tânăr antreprenor care are o afacere de succes. Totul a început cu un cireș amar