- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cine este Oscar, cel mai iubit animal de companie. Este un porc mistreț și trăiește în lux absolut

14 Feb, 23:36 • Cornel Ghimeșan
Povestea începe în timpul unei partide de vânătoare, când Gregory Guiot a descoperit un pui de porc mistreț. Inițial, intenția lui era să îl îngrijească temporar, dar afecțiunea și atașamentul pentru micuț s-au dezvoltat rapid.
Cine este Oscar, cel mai iubit animal de companie. Este un porc mistreț și trăiește în lux absolut

Animalele de companie devin adesea membrii de prețuit și îngrijiți din familie. Proprietarii sunt atașați de aceste patrupede și sunt gata să facă orice pentru ele, iar o familie din Belgia nu face excepție. Cu toate acestea, animalul lor de companie nu este unul obișnuit, precum o pisică sau un câine, ci un porc mistreț numit Oscar. În casa lor, Oscar este tratat ca un adevărat regal și se bucură de toate privilegiile. Dar cum a ajuns acest porc mistreț să devină parte a familiei?

Citește și: Cel mai mare complex zootehnic de porci din Europa își face apariția în România. Unde se construiește și ce suprafață are

Povestea începe în timpul unei partide de vânătoare, când Gregory Guiot a descoperit un pui de porc mistreț. Inițial, intenția lui era să îl îngrijească temporar, dar afecțiunea și atașamentul pentru micuț s-au dezvoltat rapid. Astfel, cu trecerea timpului, el și soția sa au decis să îl păstreze definitiv în familie.

De la momentul acela, Oscar a devenit un membru deplin al familiei și a crescut să fie un exemplar impresionant, ajungând să cântărească peste 80 de kilograme. Cu toate că inițial nu erau siguri cât timp îl vor păstra în casă, dragostea pentru Oscar a cucerit inimile lor și acum nu își mai pot imagina viața fără el.

„Nu ne-am gândit să-l ţinem aici, ci doar să-l salvăm şi apoi să-i dăm drumul, dar ne-am ataşat de el”, a declarat soţia lui Guiot, Tiffany Pierre.

Chiar dacă îl iubesc mult pe Oscar, cei doi au încercat în urmă cu ceva timp să îl elibereze. L-au dus la o fermă pentru a fi reintrodus în mediul natural, însă porcul mistreț nu a vrut să audă de asta. Cât timp a stat la fermă a refuzat să mănânce, așa că doar după o săptămână soţii Guiot au fost chemaţi să-l ia înapoi.

Atunci când Oscar a ajuns, din nou, acasă apetitul i-a revenit instantaneu, semn clar că nici el nu vrea să își părăsească familia adoptivă. Acum, Oscar este unul dintre cei mai cuminți porci, iar de fiecare dată când vrea să își facă nevoile își anunță stăpânii și așteaptă cuminte să fie scos afară.

Citește și: Fermierii sunt dărâmați! Peste 20.000 de porci au fost sacrificați din cauza epidemiei de pestă porcină

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult