- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Comoară de aproape 500 de milioane de lire sterline, ascunsă într-o groapă de gunoi. Cum a ajuns au ajuns 8.000 de Bitcoin acolo

31 Mar, 20:55 • Adrian Popovici
Un britanic a aruncat din greșeală un hard disk pe care se aflau 8.000 de Bitcoin, la rata actuală de schimb, acesta a pierdut aproximativ 500 de milioane de lire sterline.
Comoară de aproape 500 de milioane de lire sterline, ascunsă într-o groapă de gunoi. Cum a ajuns au ajuns 8.000 de Bitcoin acolo

Într-o groapă de gunoi din Marea Britanie sunt ascunse 1,5 miliarde de lire sterline în Bitcoin. Comoara este păzită non-stop cu o rețea de camere video pentru a-i ține la depărtare pe cei  aflați în căutare de bogății care ar vrea să-și încerce norocul cu detectoarele de metale, notează Daily Mail.

James Howells, 38 de ani, unul dintre primii investitori în cripto-monede, a făcut greșeala de a arunca din greșeală 8.000 de Bitcoin în urmă cu zece ani, iar acum a început un adevărat război în justiție pentru a-i recupera. Dintr-o greșeală, hard discul pe care se afla „comoara” a fost pus într-o pungă neagră care a ajuns în cele din urmă la gunoi.

De atunci, James a încercat să recupereze discul cu Bitcoin de la groapa de gunoi administrată de autoritățile locale și a restrâns căutarea la o zonă care ar însemna excavarea a 100.000 de tone de gunoi. În plus, la Centrul de reciclare a deșeurilor menajere din Newport, în sudul Țării Galilor, a fost instituit un cordon de securitate strict.

Citește și: Care sunt taxele și comisioanele dacă schimbi Bitcoin în dolari. Prețul celei mai mari criptomonede, un nou maxim istoric

Bitcoin

Măsuri stricte de securitate pentru cei 8.000 de Bitcoin

„Au pus pază 24 de ore din 24 – toți cei care lucrează aici știu ce ar trebui să fie îngropat în groapa de gunoi de sub dealuri. Dar cealaltă problemă este, de unde ar putea începe să caute? Cele două dealuri mici acoperă câteva hectare, nu i-ar găsi niciodată (n.r cei 8.000 de Bitcoin). Proprietarul a vizitat locul de multe ori – dacă este aici, este sub unul dintre cele două dealuri din depărtare.

El este sigur, dar nimeni nu poate ști cu siguranță dacă este aici – o parte din lucrurile care sosesc aici sunt trimise la incineratoare. Chiar dacă consiliul și-ar da acordul, ar fi ca și cum ai căuta un ac în carul cu fân. Ar fi imposibil. Dacă nu cumva chestiile computerizate au un fel de dispozitiv de localizare, nu există nicio posibilitate. Tipul ar trebui să uite de asta și să meargă mai departe”, a declarat un angajat al gropii de gunoi.

Cea mai recentă explozie a valorii Bitcoin înseamnă că, dacă James ar mai fi avut haosul său, acesta ar valora  451.765.891 de lire sterline.

Depozitul de deșeuri este deținut și administrat de Newport City Council, care are un buget anual de 537,3 milioane de lire sterline. Dacă Bitcoin continuă să crească în același ritm din ultima perioadă, averea pierdută de James ar putea valora de trei ori mai mult decât această sumă până la sfârșitul anului.

James a oferit consiliului, aflat în criză de bani, o mare parte din bani dacă îi permite lui și unei echipe de experți să înceapă săpăturile. Dar consiliul spune că depozitul de deșeuri unde este îngropat hard-diskul cu Bitcoin nu poate fi atins din cauza unor reglementări stricte de mediu.

Citește și: Bitcoin bate record după record! Cât timp își va continua ascensiunea moneda virtuală

Tags: