- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Coșmarul trăit de un proprietar al unei locuințe, după ce și-a închiriat imobilul. Chiriașii nu plătesc nimic, însă nu îi poate da afară

08 Apr, 19:00 • Cornel Ghimeșan
Situație de coșmar pentru un proprietar din Brașov, care și-a închiriat casa pentru o perioadă de cinci ani. Deși chiriașii au refuzat să îi mai plătească suma stabilită prin contract, nu îi poate evacua.
Coșmarul trăit de un proprietar al unei locuințe, după ce și-a închiriat imobilul. Chiriașii nu plătesc nimic, însă nu îi poate da afară

Situație de coșmar pentru un bărbat din Brașov, care și-a închiriat casa pentru o perioadă de cinci ani. Chiar dacă chiriașii au refuzat să îi mai plătească suma stabilită prin contract, nu îi poate evacua.

Citește și RetuRO deschide un nou centru regional de colectare a ambalajelor SGR. Acesta se va afla la Brașov

Proprietarul a încheiat un contract de închiriere pentru casa sa pe cinci ani, dar în scurt timp, chiriașii au încetat să plătească chiria.

Deși a încercat de nenumărate ori să îi dea afară, nu a putut, deoarece aceștia sunt protejați de legea chiriașilor.

Chiar și oprind utilitățile, proprietarul nu a reușit să-i convingă să plece și a fost nevoit să-i tolereze până la soluționarea procesului.

Proprietarul a încercat prin diferite modalități, chiar și cu un Executor Judecătoresc, notificându-l pe chiriaș că trebuie să părăsească locuința.

Bărbatul a oprit gazul, însă chiriașul a rupt sigiliul

S-a dus chiar și la cei de la Electrica și la cei de la Gaz, au oprit gazul și chiriașul tot a consumat pentru că a rupt sigiliul, iar singura variantă a proprietarului, în acest moment, este să îl dea în judecată.

„A început să-mi arate că a fost bolnav, că a avut apă la plămâni. O fi fost, nu zic, deși la modul cum se comportă, sincer, mă îndoiesc”, a relatat proprietarul, pentru Digi24.

Omul le-a propus chiriașilor chiar să le faciliteze chiria pe două luni, într-o garsonieră, dar au refuzat sub pretextul că au un câine și i-au amintit că au legea chiriașilor se partea lor.

Proprietarul se consideră înșelat.

„Ne judecăm și rezolvăm problema”, spun chiriașii.

Chiriașul nu este străin de procedurile care îl apără prin această lege a chiriașilor și spune că va merge în instanță și cu siguranță va avea un termen, va avea loc o vacanță judecătorească, va veni iarna și din nou îl va apăra legea chiriașilor, iar proprietarul nu-l va putea scote din locuință.

Citește și Marcel Ciolacu dă de pământ cu românii care vor lua concediu medical în 2024. „Nu dau bani pentru tuse şi junghi”

Și fără bani, dar și pe termen lung, se pare că acest chiriaș cunoaște legislația și face în așa fel încât să nu plătească.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult