- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANM anunță cum va fi vremea de Paște și în Săptămâna Patimilor

10 Apr, 20:38 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță cum va fi vremea în toată Săptămâna Patimilor, dar și de Paște. Vremea rămâne instabilă în teritoriu.
ANM anunță cum va fi vremea de Paște și în Săptămâna Patimilor

ANM nu are vești bune pentru români. Deși oamenii se așteptau ca vremea să se îmbunătățească se pare că această rămâne capricioasă în continuare, iar temperaturile, în cea mai mare parte a țării se vor afla sub normele datei din calendar. Abia de la mijlocul săptămânii, temperaturile cresc și ajung să depășească și 20 grade Celsius, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea ANM de Paște și în Săptămâna Patimilor

„La începutul zilei nebulozitatea va fi persistentă în nord, nord-est și în extremitatea de sud-vest, unde va ploua slab, apoi cerul va fi temporar noros, iar după-amiaza și seara vor fi averse pe arii restrânse, posibil însoțite de descărcări electrice în vest, centru și sud și cu totul izolat în rest”, anunță ANM.

Spre finele intervalului, local va ploua în regiunile estice. În zona de munte, mai ales după-amiaza vor fi averse de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales în a doua parte a intervalului în sud-est (rafale în general de 40-45 km/h) și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 și 9 grade Celsius. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, se va forma ceață și cu totul izolat brumă„, anunță ANM.

În București, cerul va avea înnorări temporare și mai ales seara și noaptea vor fi condiții pentru ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 17 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 4 și 7 grade Celsius.

meteo ANM
meteo ANM

Ai mai putea citi: Meteo 10-12 aprilie. ANM anunță cum va fi vremea în următoarele zile

Marți, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru această perioadă, astfel că maximele se vor încadra între 9 și 19 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 0 și 8 grade Celsius, ușor mai scăzute în depresiuni. În estul și în sud-estul teritoriului, înnorările se vor accentua treptat și, în special seara și noaptea, vor fi averse de ploaie, iar pe alocuri cantitățile de apă pot fi însemnate, în special în Dobrogea.

În celelalte zone, cerul va fi temporar noros, va ploua slab, pe spații mici, iar la munte la altitudini de peste 1800 m vor fi ninsori și lapoviță. Izolat se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice (rafale în general de 50-55 km/h), pe crestele montane și izolat în extremitatea de sud-vest. Mai ales în orele dimineții, pe arii restrânse va fi ceață, cu precădere în regiunile intracarpatice”, anunță ANM.

În Capitală meteorologii anunță că vor fi valori normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și averse slabe de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade Celsius, iar cea minima se va încadra între 4 și 7 grade Celsius.

De miercuri, temperaturile vor fi tot mai ridicate, astfel că în sud-estul țării vor atinge 22 grade Celsius.

Ai mai putea citi și: Un nou ajutor de la stat! Cum pot primi românii 15.000 de lei GRATIS de la Guvern

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult