- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cristi Borcea renunță la afacerea sa de pe litoral. Câte milioane de euro trebuie să scoți din buzunar pentru a-i prelua în 2024 hotelul de lux

31 Jan, 10:13 • Fundeanu Madalina
Tranzacție de 9,2 milioane de euro! Cristi Borcea vinde Hotelul Pam Beach de pe litoral.
Cristi Borcea renunță la afacerea sa de pe litoral. Câte milioane de euro trebuie să scoți din buzunar pentru a-i prelua în 2024 hotelul de lux

Hotelul Pam Beach – fostul hotel Muntenia – aflat în stațiunea Olimp, clasificat la 3 stele și deținut de familia omului de afaceri Cristi Borcea, este vândut, împreună cu restaurantul și terenurile aferente, pentru suma de 9,2 milioane de euro, către compania Steaua de Mare H&R, conform datelor furnizate de Profit.ro.

Tranzacție de 9,2 milioane de euro! Cristi Borcea vinde Hotelul Pam Beach de pe litoral

Contractul de vânzare va fi semnat cel târziu pe data de 3 octombrie 2024, conform promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare.

Pe de altă parte, a fost semnat și un contract de închiriere, tot pentru Pam Beach și restaurantul aferent acestuia, cu o durată de până la 3 octombrie 2024. Cheltuielile de închiriere, în valoare de 800.000 de euro + TVA, vor fi plătite în două tranșe, până în iulie 2024.

Ai putea fi interesat și de: Turiștii din întreaga lume sunt la un click distanță de sudul litoralului românesc! Platforma online care duce turismul la un alt nivel

Hotelul Pam Beach al lui Cristi Borcea
Hotelul Pam Beach al lui Cristi Borcea, sursa foto: Profit.ro

Hotelul Pam Beach din stațiunea Olimp are 13 etaje și 210 camere modernizate în 2021, dintre care 187 duble, 12 triple și 11 apartamente. De asemenea, camerele sunt dotate cu televizoare moderne, mini frigider, internet wireless, aer condiționat, telefon, uscător de păr, uscător de rufe, baie renovată și dotată cu produse de toaletă. Copiii până la vârsta de 12 ani sunt cazați gratuit dacă nu au nevoie de un pat suplimentar. Animalele de companie sunt și ele binevenite.

În perioada 17-23 iulie 2023, de exemplu, o cameră twin la hotelul de 3 stele al lui Cristi Borcea din Olimp costă 400 de lei pe noapte (aprox. 80 euro), iar prețul unui apartament este de 640 de lei pe noapte (aprox. 130 euro).

Societatea Steaua de Mare H&R, fondată în 2023, este controlată de Anda și Mihai Răducanu, care mai dețin și firma SDM Reparații și Amenajări S.R.L., conform termene.ro. Complexul Steaua de Mare deține mai multe hoteluri, printre care Meduza, Delfinul, Vila Steaua de Mare, Aqvatonic și Tomis.

Înființată în urmă cu peste două decenii, Muntenia Estival, care operează astăzi hotelul Pam Beach, a avut o cifră de afaceri de aproape 7,2 milioane de lei în 2022, plus 29% față de anul anterior, și un profit net de puțin peste 1 milion de lei.

Vezi mai multe știri: Leonard Doroftei a ajuns să câștige un salariu impresionant! Cum i s-a schimbat viața de când s-a mutat în Canada: „Lucrez de luni până luni, fără pauză”