- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Leonard Doroftei a ajuns să câștige un salariu impresionant! Cum i s-a schimbat viața de când s-a mutat în Canada: „Lucrez de luni până luni, fără pauză”

29 Jan, 14:06 • Fundeanu Madalina
Leonard Doroftei lucrează în fiecare zi în sala din Montreal pentru a câștiga banii care să îi asigure un trai decent. Fostul boxer a declarat că încasează în jur de 5.000-6.000 de dolari canadieni.
Leonard Doroftei a ajuns să câștige un salariu impresionant! Cum i s-a schimbat viața de când s-a mutat în Canada: „Lucrez de luni până luni, fără pauză”

Leonard Doroftei a hotărât să se mute în Canada împreună cu familia sa în anul 2019. Fostul boxer a părăsit țara după problemele avute cu pub-ul din Ploieşti, fiind numit la un moment dat şi „cerşetor”, relatează Bugetul.ro.

Bărbatul s-a văzut obligat să părăsească spațiul unde avea pub-ul din centrul orașului Ploiești din cauza problemelor pe care le-a avut cu autoritățile, clădirea fiind cu risc seismic ridicat.

Leonard Doroftei a investit în acel pub o mare parte dintre banii câștigați în cariera de sportiv, dar a fost nevoit să își mute barul într-un spațiu de lângă stadionul „Ilie Oană”, iar profitul a scăzut dramatic. Din cauza faptului că afacerea nu mergea bine, a decis să se mute alături de toată familia în Canada, iar în 2023 a primit licența de antrenor de box.

Fostul campion mondial a mărturisit că lucrează în fiecare zi în sala din Montreal pentru a câștiga banii care să îi asigure un trai decent.

Ce salariu câștigă Leonard Doroftei

Fostul boxer a declarat că încasează în jur de 5.000-6.000 de dolari canadieni. Pe lângă acest venit, Leonard Doroftei încasează și o rentă viageră de 9232 de lei, conform Agenţiei Naţionale pentru Sport.

„Lucrez de luni până luni, fără pauză. Câștig cam 5.000-6.000 de dolari canadieni (3.400-4.000 de euro). Am avut nevoie de o schimbare. Nu mă regăseam, tot ce făceam era împotriva mea. Am stat de vorbă cu niște ziariști și a doua zi au scris că sunt cerșetor.

Sau impostor. Titlul a fost groaznic, toată lumea a început să mă facă cerșetor. E dureros, e urât. Nu am cerșit nimic. Nu mai îmi găseam locul absolut deloc. M-a tras în jos locul acasă. Viața pe care am dus-o, de uzură, m-a obosit. Nimic nu se mai lega. Devenisem băiatul rău, dar eu n-am făcut rău nimănui”, a declarat Leonard Doroftei.

Citește și: Un român s-a întors în țară după 20 de ani în străinătate și a luat-o de la zero: „Dorul de casă te omoară. Doar biserica mă mai salva”

Leonard Doroftei
Leonard Doroftei

Leonard Doroftei este unul dintre sportivii care au scris istorie pentru România, acesta fiind campion mondial la box. El deține în palmares şi două medalii olimpice, ambele de bronz, în 1992 la Barcelona şi în 1996 la Atlanta.

Fiul său este milionar!

În ciuda faptului că fiul lui Leonard Doroftei este milionar la doar 25 de ani, acesta locuiește în aceeași casă cu părinții săi. Este absolvent al Facultăţii de Drept și a reușit să câștige sume frumoase de bani în Canada, în imobiliare.

„Departe de România mă ocup cu tot ce nu aș fi putut să mă ocup aici. Sunt independent, sunt antreprenor. Am intrat în lumea dezvoltării imobiliare. Prima dată am plecat în 2016, în timpul Facultății de Drept. Primul job a fost în Resurse Umane într-o mare companie aeriană din Canada. Acolo am învățat ce înseamnă mediul corporatist și asta mi-a consolidat ideea că nu vreau să lucrez pentru nimeni altcineva decât pentru mine.”, a declarat Adrian Doroftei.

„Eu am început să investesc. Câștigam destul de bine. În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc. Am făcut primele investiții la bursă la 21 de ani, iar până la 25 de ani pot să spun că lucrul acesta mi-a oferit o bază de capital, care mi-a permis să nu am limitări în investițiile în care mi le doream.

Am vrut să-mi iau mașină. În momentul în care eram în punctul de a da câteva sute de mii de dolari pe o mașină, am stat și m-am gândit că sunt oameni la mine în țară care abia își permit să mănânce și mi se pare o aroganță supremă.

Am devenit un tip extrem de simplu. Locuiesc cu ai mei, nu am nevoie să mă lăfăi și nu simt nevoia de a petrece și a ieși la club. Sora mea va ajunge doctor, pentru că asta și-a propus. Fratele meu vrea să devină inginer de rețea”, a adăugat tânărul.

Vezi și: INS: Explozie a prețurilor din retail în primele luni din 2024! Care sunt previziunile afaceriștilor